Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Η προέλευση του Κορανίου

Η προέλευση του Κορανίου





Το Κοράνι, για τους μουσουλμάνους είναι ο Λόγος του Αλάχ, ο οποίος μίλησε μέσω του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στον Μωάμεθ: ( ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αφου ο αρχαγγελος υπαρχει και στο χριστιανικο βιβλιο -αρα απευθυνεται και στις 2 θρησκειες  - τοτε γιατι μησουν τους χριστιανους ως απιστους ....Εδω σε θελω να μου πεις .... γιατι οι χασικλιδες αραβες μισουν τους χριστιανους )

 

«Αυτό το βιβλίο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί», διακηρύσσει το Κοράνι στην πρώτη του σελίδα. 

 


 Μελετητές και συγγραφείς σε ισλαμικές χώρες, οι οποίοι αγνόησαν αυτήν την προεδοποίηση βρέθηκαν πολλές φορές στο στόχαστρο, δεχόμενοι απειλές κατά της ζωής τους, οι οποίες προκάλεσαν ανατριχίλα σε πολλούς πανεπιστημιακούς ανά τον κόσμο.

 

Ωστόσο, παρά το φόβο αυτό, μια ομάδα ειδικών ερευνά εδώ και χρόνια τις ρίζες του Κορανίου, καταλήγοντας συχνά σε ριζοσπαστικές νέες θεωρίες για το νόημα του κειμένου και την άνοδο του Ισλάμ.

 

Ο Κρίστοφερ Λάξεμπεργκ, μελετητής των αρχαίων σημιτικών γλωσσών στη Γερμανία, θεωρεί ότι το Κοράνι παρερμηνεύτηκε για αιώνες. 

 

H μελέτη του, βασισμένη στα πρώτα αντίτυπα του Κορανίου, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τμήματα του ιερού βιβλίου του Ισλάμ προέρχονται από προϋπάρχοντα αραμαϊκά κείμενα, ( αραμαϊκά, τη γλώσσα την οποία χρησιμοποιούσαν τότε οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί της M. Ανατολής. ) -τα οποία παρερμηνεύτηκαν αργότερα από μελετητές του Ισλάμ, οι οποίοι επημελήθηκαν τις εκδόσεις του Κορανίου που χρησιμοποιούνται σήμερα από το μουσουλμανικό κόσμο.

 

Ο Εβραίος θεός τριών θρησκειών του κόσμου: Χριστιανισμός-Ισλαμισμός- Ιουδαϊσμός 

 


 

 http://politikhthsthrhskeias.blogspot.com

 

Ετσι, για παράδειγμα, οι «παρθένες» που υποτίθεται αναμένουν τους μάρτυρες του ισλαμισμού στον παράδεισο, στην πραγματικότητα είναι «λευκές σταφίδες» κρυστάλλινης καθαρότητας.

 

«Ουρί» ή «χουρ»

 

Μελετητές σαν τον Λάξεμπουργκ ανέτρεξαν στα πρώτα αντίτυπα του Κορανίου προκειμένου να μελετήσουν τις ρίζες του. Βάσει της ριζοσπαστικής θεωρίας του Λάξεμπουργκ, πολλές από τις απορίες που δημιουργεί το κείμενο μπορούν να αποσαφηνισθούν αν κανείς αποδεχθεί ότι έχει μεγάλες επιρροές από τα αραμαϊκά, τη γλώσσα την οποία χρησιμοποιούσαν τότε οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί της M. Ανατολής. 

 

 

Η Κοινή Καταγωγή των Θρησκειών! 

 


 http://politikhthsthrhskeias.blogspot.com

 

Για παράδειγμα, η περίφημη αποστροφή για τις παρθένες βασίζεται στη λέξη «χουρ», (hur), η οποία είναι επίθετο και σημαίνει «λευκός». H ισλαμική παράδοση επιμένει ότι η λέξη αναφέρεται στο «ουρί» (huri), που σημαίνει παρθένος. 

 

O Λούξεμπουργκ ωστόσο επιμένει ότι πρόκειται για εσκεμμένη παρερμηνεία του κειμένου. Τόσο στα αρχαία αραμαϊκά, όσο και στα αρχαία αραβικά η λέξη «χουρ» σημαίνει λευκή σταφίδα.

 

Ωστόσο, το «Κρίστοφερ Λάξεμπεργκ» δεν είναι παρά ένα ψευδώνυμο, το οποίο χρησιμοποιεί ο ιστορικός ο οποίος είχε δυσκολίες να βρει εκδοτικό οίκο που θα αναλάμβανε την έκδοση της εργασίας του με τίτλο «H συροαραμαϊκή ερμηνεία του Κορανίου», παρά το γεγονός ότι θεωρείται μια πολύ σημαντική μελέτη.

 

Κατανοητές  οι προφυλάξεις

 

Οι προφυλάξεις του συγγραφέα δεν θα πρέπει να αποτελούν έκπληξη. 

 

Οι «Σατανικοί Στίχοι», του Σαλμάν Ρασντί προκάλεσαν την οργή των μουλάδων, οι οποίοι κήρυξαν εναντίον του «φατβά», δηλαδή θανατική καταδίκη, επειδή θεωρήθηκε ότι διακωμωδούσαν τον Μωάμεθ. 

 

Και όταν ο Αραβας ιστορικός Σουλιμάν Μπασεάρ υποστήριξε ότι το Ισλάμ εξελίχθηκε ως θρησκεία σταδιακά, και όχι απευθείας από το στόμα του Προφήτη, «εκπαραθυρώθηκε» από τους φοιτητές του στο πανεπιστήμιο της Ναμπλούς στη Δ. Οχθη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

 

Η ευαισθησία αυτή γύρω από την αμφισβήτηση του Κορανίου δεν συνδέεται χρονικά με την άνοδο του ισλαμικού φανατισμού. 

 

Το 1977, ο Τζον Ουάνσπρο, της Σχολής Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λονδίνου είχε υποστηρίξει ότι η «ανάλυση του Κορανίου με τη χρησιμοποίηση μεθόδων αντίστοιχων με αυτών που έχουν χρησιμοποιηθεί για την ανάλυση της Βίβλου είναι αδύνατη».

 

Ο κ. Ουάνσπρο επέμεινε ότι το κείμενο του Κορανίου ήταν μία συρραφή διαφορετικών κειμένων τα οποία είχαν γραφεί σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους. 

 

Ιουδαϊσμός - Χριστιανισμός - Μωαμεθανισμός. ΟΙ ΦΟΝΙΚΟΙ ΜΟΝΟΘΕΪΣΜΟΙ!  

 


 

 http://politikhthsthrhskeias.blogspot.com

 

Εξάλλου, ισχυρίζονται πολλοί μελετητές, δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ύπαρξης του Κορανίου μέχρι το 691, 59 χρόνια μετά το θάνατο του Μωάμεθ, όταν κτίστηκε το τέμενος του Αλ Ακσά στην Ιερουσαλήμ, το οποίο φέρει πολλές επιγραφές από το Κοράνι. 

 

Οι επιγραφές αυτές διαφέρουν σε ένα βαθμό από την εκδοχή του Κορανίου, το οποίο επικράτησε μέσα από τους αιώνες, γεγονός το οποίο αφήνει να εννοηθεί, σύμφωνα με τους ιστορικούς, ότι το Κοράνι ενδεχομένως να εξελισσόταν μέχρι και την τελευταία δεκαετία του έβδομου αιώνα.

 

Το 1977 δύο άλλοι ιστορικοί της Σχολής Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, η Πατρίσια Κρόουν και ο Μάικλ Κουκ παρουσίασαν μια εντελώς καινούργια προσέγγιση του ζητήματος, 

 

ισχυριζόμενοι ότι ο Μωάμεθ αρχικώς δεν αντιμετωπίστηκε ως ιδρυτής μιας νέας θρησκείας, αλλά ως ιεροκήρυκας της Παλαιάς Διαθήκης, ο οποίος προετοίμαζε την έλευση του Μεσσία, βασιζόμενοι όχι σε αραβικές μαρτυρίες, καθώς δεν υπήρχαν κατά τον πρώτο αιώνα του Ισλάμ, αλλά σε μη μουσουλμανικά κείμενα. 

 

Πολλά από τα κείμενα αυτά αναφέρονται στους οπαδούς του Μωάμεθ ως «Αγαρινούς» και «μέλη της φυλής του Ισμαΐλ».

 

Η προέλευση του Κορανίου

 

Σήμερα, οι δύο ιστορικοί έχουν αναθεωρήσει ορισμένες από τις απόψεις τους, εξακολουθούν ωστόσο να υποστηρίζουν ότι το Ισλάμ δεν εξελίχθηκε με τον τρόπο που πιστεύουν σήμερα οι μουσουλμάνοι.

 

Η κ. Κρόουν θεωρεί ότι το Κοράνι και η ισλαμική παράδοση κρύβουν μια μεγάλη αντίθεση: Το Κοράνι είναι ένα κείμενο βασισμένο στη μονοθεϊστική παράδοση, γεμάτο αναφορές στον Αβραάμ, τον Ισαάκ, τον Ιωσήφ και τον Ιησού, 

 

ενώ η επίσημη ισλαμική παράδοση επιμένει ότι ο Μωάμεθ, ένας αγράμματος έμπορος καμηλών, είχε μια αποκάλυψη στην Μέκκα, μια αποκρυσμένη περιοχή της Αραβίας, μακριά από τα κέντρα της μονοθεϊστικής σκέψης, σε ένα περιβάλλον όπου υπερίσχυαν οι ειδωλολάτρες βεδουΐνοι. 

 

Εκτός και αν κάποιος αποδεχθεί την παρουσία του αρχάγγελου Γαβριήλ, θα πρέπει να εξηγήσει πώς βρέθηκαν στο Κοράνι όλες αυτές οι μονοθεϊστικές ιστορίες.

 

«Υπάρχουν δύο εξηγήσεις», υπογραμμίζει η κ. Κρόουν. «Είτε ότι στη Μέκκα κατοικούσε τότε ένας σημαντικός αριθμός Χριστιανών και Εβραίων, ή ότι το Κοράνι γράφτηκε κάπου αλλού».

 

 

Θρησκείες αγάπης, μίσους, βίας, ή κάπως έτσι;  

 


 

 http://politikhthsthrhskeias.blogspot.com

 

 

Πράγματι, ακόμη και πολλοί μελετητές που δεν θεωρούνται ρεβιζιονιστές, υποστηρίζουν ότι το Ισλάμ θα πρέπει να τοποθετηθεί στο ευρύτερο πλαίσιο των θρησκειών της Μέσης Ανατολής, και να μην αντιμετωπίζεται ώς ένα ξεχωριστό προϊόν της αραβικής ερήμου.

 

 «Πιστεύω ότι οι περισσότεροι ιστορικοί σήμερα, ακόμη και μουσουλμάνοι, θεωρούν ότι το Ισλάμ εξελίχθηκε μέσα από την μονοθεϊστική σούπα της Μέσης Ανατολής», υποστηρίζει ο Ρόι Μοταχέντεθ, καθηγητής ισλαμικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

 

Πολλοί μουσουλμάνοι ιστορικοί έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν μελέτες γύρω από την προέλευση του Κορανίου.

 

Ωστόσο, πολλοί μουσουλμάνοι μελετητές θεωρούν τους ισχυρισμούς αυτούς προσβλητικούς προς το Ισλάμ. «Πιστεύω ότι αυτό που προσπαθούν να αποδείξουν είναι ότι το Κοράνι δεν είναι αυθεντικό βιβλίο, ότι κατασκευάστηκε 150 χρόνια αργότερα», υπογραμμίζει ο Ιμπραΐμ Μούσα, καθηγητής θρησκευτικών σπουδών στο πανεπιστήμιο Ντιούκ.

 

 

Το Κοράνι επιτρέπει την παιδοφιλία και την παιδεραστία 

 


 

 http://politikhthsthrhskeias.blogspot.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.kathimerini.gr 

 

 

 

theologos vasiliadis

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δειτε πως οι τζιχαντιστες μεταμορφωνονται σε ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ και εισβαλουν στην ελλαδα

Δειτε πως οι τζιχαντιστες μεταμορφωνονται σε ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ και εισβαλουν στην ελλαδα   Τζιχαντιστές που έδιναν μάχες κατά της κυβέρνησης ...