Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Εκδίκηση: Όταν σε “τυφλώνει” η αδικία, η απόρριψη, ο πόνος...

Εκδίκηση: Όταν σε “τυφλώνει” η αδικία, η απόρριψη, ο πόνος...

 
Όταν θέλεις να τον πονέσεις όσο σε πόνεσε, χάνεις το δίκιο σου! Τι πρέπει να κάνεις...



Σε απάτησε. Σε χώρισε χωρίς λόγο. Σε άφησε για μια μικρότερη, για μια ωραιότερη, για μια χειρότερη. Τον έπιασες να ανταλλάσει ερωτικά μηνύματα στο κινητό του, καθώς έπινες τον καφέ σου τον είδες να περνάει μπροστά σου με μια άλλη... Και άλλα πολλά που μπορεί να έχουν συμβεί σε αυτή τη ζωή που σε έφεραν πραγματικά στα όριά σου ή σε έβγαλαν έξω από αυτά.



Το μυαλό σου αρχίζει και λειτουργεί επικίνδυνα. Σε ωθεί να κάνεις πράγματα άσχημα. Φαντασιώνεσαι καταστάσεις περίεργες και σε πνίγει το μίσος... Διψάς για εκδίκηση! Θέλεις να πονέσει όσο σε πόνεσε...



Η εκδίκηση είναι ένας μηχανισμός για την ανακούφιση του πληγωμένου μας εγωισμού.  
 
Προσπαθούμε να πάρουμε το αίμα μας πίσω και να κάνουμε τον άλλον να νιώσει όπως ακριβώς νιώσαμε εμείς. Από τη μία μεριά να ανεβάσουμε την αυτοεκτίμησή μας κι από την άλλη να αποκατασταθεί μέσα μας το αίσθημα δικαίου” εξηγεί η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη.



Μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία για να ανακουφίσουμε την ψυχή μας που πονάει είτε από το αίσθημα της αδικίας, είτε της απόρριψης, είτε της μείωσης. Θέλουμε να του δώσουμε τα ίδια άσχημα συναισθήματα”.



Είναι θέμα χαρακτήρα
 

Από τη θεωρία στην πράξη η απόσταση είναι μεγάλη. Ο θυμός και η στενοχώρια εύκολα σε βάζει στη διαδικασία κακών σκέψεων. Για να φτάσεις στο σημείο όμως να κάνεις κάτι από αυτά, να καταστρώσεις σχέδιο και να το πραγματοποιήσεις δεν είναι τόσο εύκολο για όλες.



Ποιοι ολοκληρώνουν το σχέδιο της εκδίκησης λοιπόν; 
 
“Οι άνθρωποι οι οποίοι είναι πιο ευάλωτοι είτε γιατί δεν πιστεύουν πολύ στον εαυτό τους είτε γιατί είναι δυστυχισμένοι. Με λίγα λόγια, δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, από την εικόνα τους και από τον εαυτό τους. Θέλουν να εκδικηθούν για να ξορκίσουν την κακή εικόνα και να δείξουν στον άλλον ότι δεν είναι αυτό που φαντάζονταν (ότι είναι του χεριού του, ότι μπορεί να τους κάνει ό, τι θέλει). Δείχνουν ότι μπορούν κι εκείνοι να είναι το ίδιο δυνατοί και να κάνουν την ίδια πράξη” σημειώνει η κ.Μαυράκη.



Βεβαίως η εκδίκηση είναι θέμα χαρακτήρα.  
 
Υπάρχουν άνθρωποι εκδικητικοί και υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι μεγαλόψυχοι και ξέρουν να συγχωρούν όχι από αδυναμία, αλλά από δύναμη”.



Το γιατι της εκδίκησης... η αγάπη!
 
Για ποιο λόγο εκδικείται κάποιος; Τι προσπαθεί να πετύχει κάνοντας εσκεμμένα κακό σε κάποιον άλλον; “Γιατί θέλουν να ανεβάσουν την αυτοεκτίμησή τους, να αισθανθούν καλά, ενώ πριν είχαν αισθανθεί πάρα πολύ άσχημα και μειωμένοι. Θέλουν να πονέσουν τον άλλον όπως πόνεσαν εκείνοι” διευκρινίζει η ψυχολόγος.



Το μέσα αρχίζει να κλωτσάει. Ο πόνος είναι βαθύς. Τόσο έντονος, τόσο ενοχλητικός που γίνεται κινητήριος δύναμη. Προσπαθείς να κάνεις κάτι να νιώσεις καλύτερα. Η απόγνωση σε οδηγεί σε λάθος μονοπάτια, να βλάψεις ανθρώπους που μέχρι χθες δήλωνες πως αγαπάς.



Περισσότερο εκδικούμαστε τα άτομα που αγαπάμε γιατί αυτά είναι και πιο ικανά να μας πληγώσουν. Όσο πιο πολύ αγαπάμε κάποιον τόσο πιο πολύ πληγωνόμαστε από μια συμπεριφορά του άρα και τόσο πιο πολύ επιθυμούμε να του το ανταποδώσουμε για να έρθουμε σε μια ισορροπία μέσα μας” σύμφωνα με την ψυχολόγο.



Τι να κάνεις λοιπόν;
 
Τι μπορείς να κάνεις όταν πονάς, όταν σε πνίγει το δίκιο σου, όταν σε τυφλώνει η αδικία... Η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη σου εξηγεί:



-Καταρχήν πρέπει να προσέξεις τη συμπεριφορά σου ώστε να μην πληγώσεις τον άλλον για να μην θελήσει και ο άλλος να σε εκδικηθεί αφενός.  
 
Αφετέρου ας είμαστε προσεκτικοί... σε ποιον άνθρωπο κάνουμε κάτι που θα τον πειράξει, γιατί αν ο άνθρωπος αυτός δεν το αντέχει, είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσει να μας το ξεπληρώσει με τον χειρότερο τρόπο.



-Η εκδίκηση είναι αποτέλεσμα μιας χαμηλής αυτοεικόνας και αυτοεκτίμησης. 
 
Γι' αυτό κάνοντας τον άνθρωπο να πιστέψει στον εαυτό του, να ξέρει ποιος είναι και να αγαπάει τον εαυτό του είναι σίγουρο ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θα εκδικηθεί κανέναν, γιατί ξέρει ότι αν κάποιος κάνει κάτι κακό έχει πρόβλημα αυτός που το έκανε. Το έκανε επειδή εκείνος είναι κακός και λίγος.



-Άρα, δεν χρειάζεται να εκδικηθώ έναν άνθρωπο που έχει πρόβλημα και δεν αξίζει.  
 
Βέβαια, άλλο το εκδικούμαι και άλλο το αμύνομαι. Έχει διαφορά. Γιατί αν κάποιος μου κάνει κάτι κακό είμαι υποχρεωμένος να προστατέψω τον εαυτό μου και να πάρω όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να περιφρουρήσω και τον εαυτό μου και τα δικαιώματά μου. Αυτό δεν είναι εκδίκηση, είναι αυτοπροστασία γιατί πρώτα από όλα αγαπάμε τον εαυτό μας και μετά τους άλλους.



-Αν νιώσεις ότι θέλεις να πάρεις εκδίκηση... 
 
πρέπει να εκλογικεύσεις αυτήν την επιθυμία σου και να σκεφτείς για ποιο λόγο έκανες αυτήν τη σκέψη. Μια τέτοια σκέψη και μια τέτοια ενέργεια δεν σε τιμά σαν άνθρωπο ίσα ίσα που δείχνει την αδυναμία σου και την ανεπάρκειά σου.



Με λίγα λόγια...
 
Μπορεί να πονάς, αλλά μην ρίχνεις το επίπεδό σου χαμηλότερα από το δικό του. Η αδιαφορία σου είναι η μεγαλύτερη “εκδίκηση”, η απουσία σου η καλύτερη “τιμωρία” του.
 
Και στην τελική, γιατί να επιβαρύνεις το κάρμα σου;
 




http://samosnews3.blogspot.com
 
 
 
 
 
 

theologos vasiliadis

 

 


Eίναι τα παιδιά του Τζώρτζ Σόρος ;

Eίναι τα παιδιά του Τζώρτζ Σόρος ;
 
 
 

 
 
Τα στερνά τιμούν τα πρώτα
 
Ο  Λαός  ΕΛΕΓΕ μιας και ο νεοέλληνας το μόνο που λέει είναι : γκάτζετς, γλύψιμο στους εκάστοτε ... κυβερνώντες καθώς και δώσε να έχει η πουτανιά (στην ψυχή και στο σώμα) έτσι ώστε να περνάει ο καιρός μέχρι να ξεφορτώσουμε από τούτο τον πλανήτη ...

Προς τι ο πρόλογος ; 
 
Μα, διότι πλέον είναι πασιφανές πως, οι "εξεγερμένοι" (;;;) στις ΗΠΑ, οι "εξεγερμένοι" (;;;) κατά της προεδρίας Τράμπ, έχουν τόσες πολλές ... ομοιότητες με "εκείνους" της Ουκρανίας που επιτίθονταν κατά των Ρωσόφωνων κατοίκων της
Κριμαίας, της Λιβύης, της Αιγύπτου μα και με "εκείνους" τους αντιστασιακούς κατά του Άσαντ. Όπως και με "κάποιους" που πυκνά συχνά
δημιουργούν χάος, για το χάος, στα ενδότερα. Όπως και αλλαχού. 
Και πότε δημιουργούν χάος ; 
Σε δύο περιπτώσεις :

  1. όταν θέλουν να αποπροσανατολίσουν τις μάζες
  2. όταν δε τους βγαίνει το βρώμικο παιχνίδι τους

 
Η αναφορά μου βεβαίως περιλαμβάνει τα άτομα που με τον έναν ή τον άλλο  τρόπο αμείβονται ή/και ανταμείβονται μέσω των χιλιάδων offshores ή/και των ΜΚΟ του Τζώρτζ Σόρος ανά την υφήλιο. Άτομα που έχουν ως "θεό" τους τους Κλίντον, τον Ομπάμα ή/και τον ίδιο τον Σόρος καθώς και τις
οικογένειες Ρότσιλντ μα και των ανά την Γη ... ομολόγων τους ...

Τέλος θα ήθελα να σκεφτούμε όλοι μας την χθεσινή - προχθεσινή αναφορά του  Κινέζου Αξιωματούχου σύμφωνα με την οποία : είμαστε όλοι μας υπέρ της  παγκοσμιοποίησης και την εν αντιδιαστολή εκείνης της πρωθυπουργού της
Αγγλίας σύμφωνα με την οποία :  
τα κράτη θα πρέπει να γίνουν ξανά Έθνη -  Κράτη
 
Σχήμα οξύμωρο θα μου πεις φίλε μου, μα σαφέστατα η "νέα" ... νέα  τάξη στέλνει στον κάλαθο των αχρήστων τις κτηνώδεις νεοφιλελεύθερες ...
πεποιθήσεις των τεράτων.

Πριν προλάβουν κάποιοι να εκθειάσουν τον Τράμπ, θα τους ζητήσω να σκεφτούν και να θυμηθούν τις δάφνες με τις  οποίες είχε ανέβει στην εξουσία το Ομπάμα. Προ 8 ετών. 
 
Δάφνες οι οποίες  τελικά- ήταν στημένες από το Holywοod καθώς και από τα συναφή κέντρα  ανά τον πλανήτη Γη. 
 
Με άλλα λόγια και, έτσι, για να κλείσω όπως άρχισα,  με λαϊκή (του Σόλωνα) σοφία, μηδένα προ του τέλους μακάριζε ...
 
Υ.γ.
Σπάω το μυαλό μου να θυμηθώ που άκουσα το : δεν υπήρξε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ  υπουργός εξωτερικών στην Ελλάδα την τελευταία 30ετία που να μην προώθησε τη δημιουργία του Τζαμιού μέσα στα χώματα που δίδασκαν ο Πλάτων και ο  Αριστοτέλης. 
Που θα μου πάει ; Θα το θυμηθώ !



 
Μέχρι να τα σκεφτείς όλα αυτά, ειδικά ΕΣΥ που είσαι ΡΑΓΙΑΣ και δε σε νοιάζει  που ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ δεσμεύσει ΟΛΑ σου τα χρήματα, το ... αξιότιμο Κράτος, μέσω των τραπεζών του (;;;), φάε αγιαστούρες καθώς και τα λεγόμενα των
εχόντων χωρίστρα στο γένι σύμφωνα με τους οποίους : έχει ο Θεός ...  περιμένοντας να γυρίσεις και το άλλο σου "μάγουλο" ... για να στο πάρουν κι αυτό, ξεχνώντας πως,
 
 
ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΙ μαφιόζοι, ΜΕΤΑ από ΚΑΘΕ  εκτέλεση, πήγαιναν στην εκκλησία όπου εκκλησιάζονταν αλλά έκαναν και τις σχετικές δωρεές προς αυτήν !
 
 
 

Ο ΣΟΡΟΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ. ΒΙΝΤΕΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΑΠΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ


Αναρχικοί φασίστες απαιτούν τα χρήματα που τους οφείλει ο Σόρος για τις «αυθόρμητες» επαναστάσεις που τους ανέθεσε!

   

Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter δείχνει ότι μέλη των Antifa ζητούν από τον δισεκατομμυριούχο παγκοσμιοποιητή Τζορτζ Σόρος να τους πληρώσει για τις υπηρεσίες τους μέχρι στιγμής.


Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε από τους Antifa του Beverly Hills, περιέχει ένα απόσπασμα που αναφέρει:

«Οι Antifa απαιτούμε από τον George Soros να μας πληρώσει τα χρήματα που οφείλει.
Η αντίσταση τους κοστίζει $ 15 / ώρα!

 

 




 

Σε μια σειρά από tweets ο Trump υποστήριξε ότι οι διαδηλωτές πληρώθηκαν για να προκαλούν αναστάτωση σε διάφορες συγκέντρωσεις.

Η Συμμαχία για την Παγκόσμια Δικαιοσύνη (AfGJ) έλαβε χρηματοδότηση ύψους 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρήση που έληξε τον Μάρτιο του 2016.

Αναρχικοί φασίστες απαιτούν τα χρήματα που τους οφείλει ο Σόρος για τις «αυθόρμητες» επαναστάσεις που τους ανέθεσε!

Ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές του ομίλου είναι το Ίδρυμα Tides, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που χρηματοδοτείται από τον δισεκατομμύριο George Soros. 

Έδωσε στο AfGJ $ 50.000.


Άλλοι αξιόλογοι δωρητές περιλαμβάνουν την πόλη Tucson και την εργατική ένωση United Workers Workers.


Ο πρώτος έδωσε 10.000 δολάρια στην AfGJ ενώ οι τελευταίες έδωσαν $ 5.000.


Η Patagonia.org, η εταιρεία εξωτερικών ενδυμάτων και εξοπλισμού, έδωσε $ 40.000.


Το Ίδρυμα Ben & Jerry, το φιλανθρωπικό ίδρυμα που συνδέεται με τον κατασκευαστή παγωτών, έδωσε $ 20.000.


Και η Lush Cosmetic έδωσε 43.950 δολάρια.

Ένα άλλο κομμάτι ειρωνείας παρατηρείται στη συνεισφορά $ 5.000 από το Ταμείο Ανάπτυξης της Ειρήνης, μια ομάδα που υποστηρίζει ότι υποστηρίζει οργανώσεις που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη.


Μια άλλη σημαντική δωρεά προερχόταν από μια ομάδα που προήδρευε η Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980.

Το Ίδρυμα Νέου Κόσμου έδωσε $ 52.000 στο AfGJ.

 

Δείτε το βίντεο…

 
 
 
 
 

Τον Σόρος θεωρούν υπεύθυνο οι συνωμοσιολόγοι, ως υποκινητή του κινήματος Black Lives Matter και «ιδιοκτήτη» της… Antifa!

 

H θεωρία ότι ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, που… όποια πέτρα και να σηκώσεις τον βρίσκεις από κάτω, χρηματοδοτεί τις αντιδράσεις στην Αμερική για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, οργιάζει διαδικτυακά!

Κάποιοι, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της MailOnline αναφέρουν, χωρίς να έχουν αποδεικτικά στοιχεία, ότι… προσλαμβάνει διαδηλωτές και ότι νοικιάζει λεωφορεία για να τους μεταφέρει στα σημεία των συγκεντρώσεων, ενώ τους χορηγεί και «πολεμοφόδια» για τα επεισόδια, αφού, πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, πληρώνει και για… σωρούς από τούβλα, για να σπάνε με αυτά οι διαδηλωτές τζαμαρίες ή αστυνομικά τμήματα.

 

Κύκλοι της Άκρας Δεξιάς, αλλά και μερικοί εκπρόσωποι των Ρεπουμπλικάνων, σύμφωνα με το σάιτ, ανακινούν συνεχώς αυτές τις φήμες τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ στο Διαδίκτυο έχουν αναρτηθεί και πληρωμένες καταχωρίσεις, που ζητούν από τις Αρχές να «ερευνήσουν τον Τζορτζ Σόρος για τυχόν χρηματοδότηση εσωτερικής τρομοκρατίας, αλλά και για την εδώ και δεκαετίες διαφθορά του».

Ο 89χρονος Ουγγρο-Αμερικανός επιχειρηματίας βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών καταγγελιών εδώ και δεκαετίες, ωστόσο, τον τελευταίο μήνα πολλοί επιμένουν ότι ο δισεκατομμυριούχος στην ουσία είναι ο ιδιοκτήτης της αμερικανικής Antifa και του κινήματος Black Lives Matter!

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που το πάνε ακόμα πιο μακριά λέγοντας ότι, αν και Εβραίος, είναι πρώην ναζί που έχει ορκιστεί να «καταστρέψει την Αμερική»!

 

 
 
 
 
 
 

ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ


ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ

 

Στόχος των Black Lives Matter ο Τραμπ και ο Τζόνσον…

 

Χρηματοδότης των Antifa ο Σόρος και διακινητές των ιδεών τους το Twitter και το Facebook…

 
 
 Ενώ η πανδημία του κορωνοϊού μαστίζει ακόμη τις ΗΠΑ, έρχεται η δολοφονία ενός έγχρωμου Αμερικανού πολίτη (Τζορτζ Φλόιντ) από αστυνομικό της Μινεάπολης για να πυροδοτήσει εκρήξεις σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ και να προκαλέσει κι άλλους θανάτους και πολλές άλλες καταστροφές!
 

Ωστόσο, το αξιοπερίεργο είναι, πως η προηγούμενη φορά που στις ΗΠΑ παρατηρήθηκαν τόσης μεγάλης έκτασης συγκρούσεις πολιτών με την αστυνομία από θάνατο έγχρωμου Αμερικανού πολίτη, ήταν στο μακρινό 1968, με τη δολοφονία του ηγέτη του Αφροαμερικανικού Κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των έγχρωμων ανθρώπων, Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ!

 

Αλλά ο Τζορτζ Φλόιντ ζούσε στην Αμερική του 2020, ενώ ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ ζούσε στην εποχή της δεκαετίας του ΄60, όπου η καταπίεση των έγχρωμων Αμερικανών πολιτών ήταν πολύ μεγάλη από την αμερικανική πολιτεία και γι΄ αυτό πυροδοτήθηκαν ταραχές με 50 νεκρούς και πολλούς τραυματίες!

 

Έτσι η κατάθεση πολλών Αμερικανών αναλυτών καταδεικνύει μια γενικευμένη έκρηξη που δεν δικαιολογείται από τη δολοφονία ενός απλού πολίτη. Αφού δυστυχώς και κατά το παρελθόν έχουν δημιουργηθεί τέτοιες ακραίες συμπεριφορές από αστυνομίες πολιτειών της Αμερικής, αλλά δεν υπήρξαν ποτέ κατ΄ ελάχιστον τέτοια θλιβερά γενικευμένα επεισόδια!

 

Προσωπικά τείνω στην άποψη, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ενοχλεί βαθέως το “βαθύ κράτος των ΗΠΑ”, την ΝΤΠ που αυτό εκφράζει και την Παγκοσμιοποίηση που θέλει να επιβάλλει στον πλανήτη και έτσι προσπαθεί την ανατροπή του Προέδρου Τραμπ! Ώστε να μην προλάβει να φτάσει στις εκλογές του Νοεμβρίου 2020, για να εκτελέσει το σατανικό σχέδιό τους ο υποψήφιος και εκλεκτός των “Δημοκρατικών” Τζο Μπάιντεν! Απόλυτο υποχείριο του βαθέως κράτους των ΗΠΑ και τον Τζορτζ Σόρος!

 

Αυτά μεταξύ των άλλων έγραφα, μόλις ξέσπασαν στις ΗΠΑ οι γενικευμένες ταραχές από τη δολοφονία του έγχρωμου Τζορτζ Φλόιντ!

 

Ακολούθως ο Πρόεδρος Τραμπ θεώρησε, ότι πίσω από τις γενικευμένες ταραχές στις ΗΠΑ κρύβεται το κίνημα Antifa, το οποίο κατά τον Αμερικανό Πρόεδρο είναι μια τρομοκρατική οργάνωση! Ένα αντιφασιστικό πολιτικό κίνημα, που όμως υποκρύπτει πολιτικούς στόχους, με τακτικές διαμαρτυρίες που προτρέπουν αφελείς σε εξεγέρσεις! Προτάσσοντας σωματική βία, υλικές καταστροφές επιχειρήσεων και άλλες ακτιβιστικές ενέργειες, όπως θέλει το κίνημα να αποκαλεί! Όσους δε αντιδρούν, τους κατατάσσουν στους ακροδεξιούς, στους φασίστες, στους ρατσιστές!

 

 

Πού αλήθεια κρύβεται η αλήθεια και το ψέμα;

 

Το υπάρχων Σύστημα δεν μεταρρυθμίζεται, ανατρέπεται…

 

Στο σημείο αυτό θα σας αναφέρω αποσπάσματα, για να εξάγετε τα δικά σας συμπεράσματα, από ένα πολύ αποκαλυπτικό και ενημερωτικό άρθρο, που βρήκα στο ελεύθερο – ακόμη – διαδίκτυο, 

 

στο ιστολόγιο https://kostasxan.blogspot.com/!

 

Το Antifa στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εξαιρετικά δικτυωμένο, καλά χρηματοδοτημένο και έχει μια σαφή ιδεολογική ατζέντα: να ανατρέψει, συχνά με ακραία βία, το αμερικανικό πολιτικό σύστημα, με απώτερο στόχο την αντικατάσταση του καπιταλισμού με τον κομμουνισμό.

 

«Η μόνη μακροπρόθεσμη λύση στη φασιστική απειλή είναι να υπονομεύσει τους πυλώνες της δύναμης στην κοινωνία που στηρίζεται όχι μόνο στην λευκή υπεροχή, αλλά και στον καπιταλισμό, την ετερονομικότητα, την πατριαρχία, τον εθνικισμό, την τρανσφοβία, την ταξική κυριαρχία και πολλά άλλα» 

 

Antifa Το Αντιφασιστικό Εγχειρίδιο Μαρκ Μπρέι  

 

 

(Mark Bray, “Antifa: The Anti-Fascist Handbook ” 2017)!  PDF FILES

 

 

 https://drive.google.com/file/d/1ZFCdyOOoXdOlqU6M659IVLa6MPscfrsR/view?usp=sharing

 


 

 (Mark Bray, “Antifa: The Anti-Fascist Handbook ” 2017)!WIKIPEDIA

 

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Antifa:_The_Anti-Fascist_Handbook 

 

«Έρχονται από άλλες πόλεις. Αυτό κοστίζει χρήματα. Δεν το έκαναν μόνοι τους. Κάποιος πληρώνει για αυτό …. Αυτό που κάνει το Antifa είναι βασικά να εισβάλλει στη μαύρη κοινότητα ως στρατός τους. ανταγωνίζονται, παίρνουν αυτούς τους νέους μαύρους και γυναίκες να πάνε εκεί έξω και να κάνουν ηλίθια πράγματα, και στη συνέχεια εξαφανίζονται στο ηλιοβασίλεμα.» (Bernard Kerik, πρώην επίτροπος του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης)!

 

Η συντονισμένη βία εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο χρηματοδότησης του Antifa. Η Συμμαχία για την Παγκόσμια Δικαιοσύνη (AFGJ) είναι μια οργανωτική ομάδα που χρησιμεύει ως χρηματοοικονομικός χορηγός σε πολλές ριζοσπαστικές αριστερές πρωτοβουλίες, σύμφωνα με την Influence Watch, μια ερευνητική ομάδα που συλλέγει δεδομένα για οργανισμούς υπεράσπισης, ιδρύματα και δωρητές ….

 

Τα Ιδρύματα της Εταιρείας, το Ίδρυμα Tides, το Ίδρυμα Arca, το Ίδρυμα Surdna, το Ίδρυμα Δημόσιας Πρόνοιας και το Ταμείο Brightwater έχουν συνεισφέρει στην AFGJ, σύμφωνα με το Influence Watch.

 

Μία από τις ομάδες που χρηματοδοτούνται από το AFGJ ονομάζεται Refuse Fascism… ένα απόσπασμα του Ριζοσπαστικού Κομμουνιστικού Κόμματος (RCP)… Μια ριζοσπαστική αριστερή οργάνωση αφιερωμένη στην προώθηση εθνικής δράσης για την απομάκρυνση του Προέδρου Donald Trump και όλων των αξιωματούχων που συνδέονται με τη διοίκησή του, με την αιτιολογία ότι αποτελούν “φασιστικό καθεστώς”! 

 

Η ομάδα ήταν παρούσα σε πολλές διαδηλώσεις ριζοσπαστικής-αριστεράς Antifa! Επίσης σύμφωνα με το Influence Watch, η ομάδα είναι παρακλάδι του Ριζοσπαστικού Κομμουνιστικού Κόμματος (RCP)!

 

Τον Ιούλιο του 2017, το RCP καυχιέται ότι συμμετείχε σε βίαιες ταραχές κατά της συνόδου κορυφής της G20 στο Αμβούργο της Γερμανίας. Το RCP ισχυρίστηκε ότι ο καπιταλισμός είναι συνώνυμος με τον φασισμό και ότι η εκλογή του Προέδρου Τραμπ θα οδηγήσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να “κατακλύσει και να εξαλείψει ολόκληρες ομάδες ανθρώπων”!

 

Τον Ιούνιο του 2020, το Refuse Fascism εκμεταλλεύτηκε τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ για να συγκεντρώσει χρήματα για μια “Εθνική Επανάσταση” που προφανώς αποσκοπούσε στην ανατροπή της αμερικανικής κυβέρνησης. Το σύνθημα της ομάδας αναφέρει: “Αυτό το σύστημα δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί, πρέπει να ανατραπεί!”!

 

Χρηματοδότης των Antifa ο Σόρος και διακινητές των ιδεών τους το Twitter και το Facebook…

 

Το Ινστιτούτο Gatestone έχει εντοπίσει ομάδες Antifa και στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, με πιθανή εξαίρεση τη Δυτική Βιρτζίνια. Ορισμένες πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια, το Τέξας και η Ουάσιγκτον, φαίνεται να έχουν δεκάδες υποπεριφερειακές οργανώσεις Antifa. 

 

Είναι δύσκολο ακριβώς να προσδιοριστεί το μέγεθος του κινήματος Antifa στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

 

Η λεγόμενη “Αντιφασιστική του Reddit”, η “πρωταρχική αντιφασιστική κοινότητα” στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων Reddit, έχει περίπου 60.000 μέλη. 

 

Η παλαιότερη ομάδα Antifa στην Αμερική, το Πόρτλαντ, το “Rose City Antifa” με έδρα το Όρεγκον, έχει περισσότερους από 30.000 οπαδούς Twitter και 20.000 οπαδούς στο Facebook, που δεν είναι όλοι υποστηρικτές. 

 

Το “It’s Going Down”, μια πλατφόρμα μέσων για τους αναρχικούς, τους αντιφασιστές και τους αυτόνομους αντί-καπιταλιστές, έχει 85.000 οπαδούς στο Twitter και 30.000 οπαδούς στο Facebook.

 

Η Γερμανία, η οποία έχει περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών, φιλοξενεί 33.000 ακραίους αριστερούς, εκ των οποίων οι 9.000 πιστεύεται ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι, σύμφωνα με την εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών (Bundesamt für Verfassungsschutz, BfV). 

 

Οι βίαιοι αριστεροί ταραχοποιοί είναι κυρίως άνδρες, ηλικίας μεταξύ 21 και 24 ετών, συνήθως άνεργοι και, σύμφωνα με το BfV, το 92% εξακολουθεί να ζει με τους γονείς του. 

 

Τα ανεκδοτικά στοιχεία δείχνουν ότι τα περισσότερα μέλη της Antifa στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παρόμοιο κοινωνικοοικονομικό προφίλ.

 

Στην Αμερική, εθνικές ομάδες Antifa, όπως το “Torch Antifa Network”, “Refuse Fascism” και “World Can’t Wait” χρηματοδοτούνται – συχνά γενναιόδωρα, όπως φαίνεται παρακάτω – από μεμονωμένους δωρητές καθώς και από μεγάλους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Ιδρύματα Open Society που ιδρύθηκαν από τον George Soros!

 

 

Για να αποφύγουν τον εντοπισμό από την επιβολή του νόμου, οι ομάδες Antifa στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν συχνά κρυπτογραφημένες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, όπως το Signal και το Telegram Messenger, για να επικοινωνούν και να συντονίζουν τις δραστηριότητές τους, μερικές φορές σε κρατικές γραμμές. 

 

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ερευνά επί του παρόντος άτομα που συνδέονται με την Antifa ως ένα βήμα για να ξεκαθαρίσει τον ευρύτερο οργανισμό!

 

 

Το κίνημα των Antifa στις ΗΠΑ…

 

Οι ρίζες του σύγχρονου κινήματος Antifa στις Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να εντοπιστούν από τη δεκαετία του 1980, με την ίδρυση της Αντί-Ρατσιστικής Δράσης, ενός δικτύου αναρχικών πανκ ροκ λάτρεις αφιερωμένων σε νεοναζιστικά μακιγιάζ…


Το αμερικανικό κίνημα Antifa κέρδισε δυναμική το 2016, αφού ο γερουσιαστής του Βερμόντ Bernie Sanders, ένας αυτό-αναφερόμενος σοσιαλιστής, έχασε την υποψηφιότητα του Δημοκρατικού Κόμματος για τη Χίλαρι Κλίντον. Οι υποστηρικτές του Grassroots του Sanders δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την “πολιτική επανάσταση” του για την εγκαθίδρυση σοσιαλιστών στην Αμερική.

 

Εν τω μεταξύ, η μετανάστευση έγινε ένα νέο σημείο ανάφλεξης στην αμερικανική πολιτική αφού ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε εκστρατεία για τη δέσμευση για μείωση της παράνομης μετανάστευσης. 

 

Τον Ιούνιο του 2016, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν βίαια στους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ έξω από ένα ράλι στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. Τον Ιανουάριο του 2017, εκατοντάδες ταραχές της Antifa προσπάθησαν να διακόψουν την τελετή εγκαινίων του Προέδρου Τραμπ στην Ουάσιγκτον, DC.

 

Τον Φεβρουάριο του 2017, οι ταραχοποιοί της Antifa χρησιμοποιούσαν τις λεγόμενες τακτικές μαύρου μπλοκ – φορούν μαύρα ρούχα, μάσκες ή άλλα αντικείμενα που αποκρύπτουν το πρόσωπό τους…

 

Τον Ιούνιο του 2018, ο Ρεπουμπλικάνος εκπρόσωπος Dan Donovan της Νέας Υόρκης παρουσίασε τον Bill HR 6054 – “Unmasking Antifa Act of 2018” – που απαιτεί ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών για όποιον, φορώντας μάσκα ή μεταμφίεση, “τραυματίζει, καταπιέζει, απειλεί ή εκφοβίζει” κάποιον άλλο που ασκεί οποιοδήποτε δικαίωμα ή προνόμιο που εγγυάται το Σύνταγμα των ΗΠΑ.  

 

Το νομοσχέδιο παραμένει σε αναστολή στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

 

 

Τον Ιούλιο του 2019, ο ριζοσπαστικός της Antifa Willem Van Spronsen επιχείρησε να πυροβολήσει την αμερικανική εγκατάσταση κράτησης μετανάστευσης και τελωνειακής επιβολής στο Τακόμα της Ουάσιγκτον. Σκοτώθηκε σε αντιπαράθεση με την αστυνομία.

 

Τον ίδιο μήνα, οι γερουσιαστές των ΗΠΑ Ted Cruz και Bill Cassidy παρουσίασαν ένα ψήφισμα που θα χαρακτήριζε την Antifa ως “εγχώρια τρομοκρατική οργάνωση”. Το ψήφισμα ανέφερε:

 

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα μέλη της Antifa, επειδή πιστεύουν ότι η ελευθερία του λόγου είναι ισοδύναμη με τη βία, έχουν χρησιμοποιήσει απειλές βίας στην προσπάθεια καταστολής των αντιτιθέμενων πολιτικών ιδεολογιών. της Antifa έχουν επιτεθεί σωματικά σε δημοσιογράφους και άλλα άτομα κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών και ταραχών στο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια.

 

Τώρα, λοιπόν, πρέπει να επιλυθεί, ότι η Γερουσία … ζητά από τις ομάδες και τις οργανώσεις σε ολόκληρη τη χώρα που ενεργούν υπό την σημαία της Αντίφα να οριστούν ως εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις.

 

Τα antifa είναι τρομοκράτες, βίαιοι μασκοφόροι εκφοβιστές που “πολεμούν τον φασισμό” με τον πραγματικό φασισμό, που προστατεύονται από τα φιλελεύθερα προνόμια, Οι εκφοβιστές παίρνουν τον δρόμο τους έως ότου κάποιος πει όχι. Οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι πρέπει να έχουν θάρρος, όχι δειλία, για να αποτρέψουν τον τρόμο»!

 

Στόχος ο Τραμπ και των Black Lives Matter…

 

Οι ριζοσπάστες Antifa χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο εμπρηστικά γεγονότα όπως ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεσότα ως αφετηρία για την επίτευξη των ευρύτερων στόχων τους, ένας από τους οποίους περιλαμβάνει την απομάκρυνση του Προέδρου Τραμπ από το αξίωμα.

 

Ο βετεράνος ανταποκριτής εθνικής ασφάλειας Bill Gertz ανέφερε πρόσφατα ότι το κίνημα Antifa άρχισε να σχεδιάζει να προωθήσει μια εθνική αντικυβερνητική εξέγερση ήδη από το Νοέμβριο του 2019, όταν ξεκίνησε η εποχή των προεδρικών εκστρατειών των ΗΠΑ…

 

Εν τω μεταξύ, στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον, οι ριζοσπάστες της Antifa, οι διαδηλωτές από το Black Lives Matter και τα μέλη του αντί-καπιταλιστικού John Brown Gun Club, συνεργάζονται…

 

Ο Patrisse Cullors, συνιδρυτής του κινήματος Black Lives Matter, επιβεβαίωσε ότι ο άμεσος στόχος είναι η απομάκρυνση του προέδρου Trump από το αξίωμα:


«Ο Τραμπ όχι μόνο πρέπει να μην είναι αξιωματούχος τον Νοέμβριο, αλλά θα πρέπει να παραιτηθεί τώρα. Ο Τραμπ πρέπει να είναι εκτός γραφείου. Δεν είναι κατάλληλος για το αξίωμα. Ενώ θα συνεχίσουμε επίσης, να πιέζουμε και να πιέζουμε τον Τζο Μπάιντεν γύρω από τις πολιτικές του και τη σχέση του με την αστυνόμευση και την ποινικοποίηση. Αυτό θα είναι σημαντικό. Αλλά στόχος μας είναι να βγάλουμε τον Τραμπ»!

 

 

 

Για την ανάγνωση όλου του άρθρου με τίτλο: Οι Antifa στις Ηνωμένες Πολιτείες, σας παραθέτω το συγκεκριμένο λινκ από το ιστολόγιο:

 

 

https://kostasxan.blogspot.com/2020/06/antifa_23.html

 

 

Η Αγγλική Ομοσπονδία κατά του Μπόρις Τζόνσον…

 

Όσοι είναι λάτρεις του ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα του αγγλικού, που ξεκίνησε πάλι μετά τη μεγάλη διακοπή λόγω της πανδημίας, θα διαπίστωσαν ότι στο πίσω μέρος στις φανέλες των ποδοσφαιριστών ενός αγώνα αυτής της εβδομάδας, όπου αναγράφεται το ονοματεπώνυμό τους, ξαφνικά δεν υπήρχε και είχε αντικατασταθεί με το  

 

Black Lives Matter! 

 

 

Black Lives Matter! HOME

 

Δηλαδή, η αγγλική Ομοσπονδία να πιστέψουμε ότι αμείφθηκε αδρά γι΄ αυτήν την απροσδόκητη αλλαγή; Δεν γνώριζε και δεν την ενδιέφερε η πηγή αυτής της χρηματοδότησης; Ή κάτι άλλο υποκρύπτει αυτή η πολιτική κίνηση;

 

Έτσι φαντάζομαι το συμπέρασμα που βγαίνει, είναι ότι η πτώση του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ και του Μπόρις Τζόνσον στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα ανατρέψει τα δεδομένα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και θα μας οδηγήσει σε έναν νέ και εφιαλτικό κόσμο!!

 
 
 
 

Ποιο είναι το κίνημα Antifa που θέλει να κηρύξει ο Τραμπ τρομοκρατική οργάνωση

 


Eπιδιώκοντας να αποδώσει ευθύνη για τις διαμαρτυρίες που έπληξαν πόλεις στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, λόγω της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, ο Πρόεδρος Τραμπ δήλωσε την Κυριακή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κηρύξουν το κίνημα antifa, ομάδα που σχετίζεται με ακροαριστερούς ακτιβιστές κατά του φασισμού, τρομοκρατική οργάνωση. 
 

Οι επικριτές του προέδρου σημείωσαν, ωστόσο, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αφενός δεν έχουν νόμο για την τρομοκρατία και ότι οι antifa δεν είναι οργάνωση με αρχηγό και μέλη.

 

Αντίθετα, πρόκειται για ένα κίνημα ακτιβιστών, των οποίων οι οπαδοί μοιράζονται μια φιλοσοφία και τακτική. Έκαναν γνωστή την παρουσία τους σε διαμαρτυρίες σε όλη τη χώρα τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του ράλι "Unite the Right" στο Charlottesville, Va., Το 2017.

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ με tweet του ανακοίνωσε:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα κηρύξουν το ANTIFA τρομοκρατική οργάνωση».

 

Παράλληλα επιρρίπτει στο κίνημα αυτό και άλλους «ριζοσπάστες εξτρεμιστές» τις ταραχές που ξεσπούν κατά την διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς.

 

Πώς ξεκίνησε το κίνημα Antifa;

 

Το όνομα Antifa είναι συντομογραφία της λέξης αντιφασίστες (anti-fascists) που περιγράφει μια ευρεία ομάδα ανθρώπων των οποίων οι πολιτικές πεποιθήσεις κλίνουν προς τα αριστερά, «όχι όμως προς το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ». Δανείστηκε το όνομά του από μια γερμανική φράση που σήμαινε αντίθεση στον ναζισμό.

 

Το κίνημα αυτό εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1946. Στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να συμμετέχουν στο κίνημα ειδικά μετά την εκλογή του Τραμπ το 2016.

 

Μία από τις πρώτες ομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες που χρησιμοποίησαν το όνομα αυτό ήταν η Rose City Antifa, η οποία αναφέρει ότι ιδρύθηκε το 2007 στο Πόρτλαντ του Ore. Έχει πολλούς ακολούθους στα κοινωνικά μέσα, όπου μοιράζεται άρθρα ειδήσεων και μερικές φορές επιδιώκει να κάνει αποκαλύψεις ταυτοτήτων και προσωπικών στοιχείων των δεξιών.

 

Το κίνημα antifa κέρδισε μεγαλύτερη προβολή το 2017, μετά από μια σειρά γεγονότων, που το έφεραν στο προσκήνιο. Κάποια γεγονόταν που συνέβαλαν σε αυτό ήταν η ακύρωση μιας εκδήλωσης από έναν δεξιό συγγραφέα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ και η αντιπαράθεσή τους με λευκούς εθνικιστές διαδηλωτές στο Charlottesville που έγιναν βίαιοι.

 

Ποια είναι τα μέλη του κινήματος;

 

Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε πόσα άτομα συνολικά θεωρούνται μέλη. Οι οπαδοί του γνωρίζουν ότι το κίνημα είναι μυστικό, δεν έχει επίσημους ηγέτες και είναι οργανωμένο αυτόνομα τοπικά. Έχουν ενωθεί με στόχο να αντιταχθούν στην ακροδεξιά.

 

Τα μέλη του κινήματος Antifa κάνουν εκστρατεία ενάντια σε ενέργειες που θεωρούν αυταρχικές, ομοφοβικές, ρατσιστικές ή ξενοφοβικές.

 

Ποιος είναι ο σκοπός του κινήματος;

 

Οι υποστηρικτές γενικά επιδιώκουν να σταματήσουν αυτά που βλέπουν ως φασιστικές, ρατσιστικές και ακροδεξιές ομάδες, ισχυριζόμενοι ότι η δημόσια επίδειξη αυτών των ιδεών οδηγεί στη στόχευση περιθωριοποιημένων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των φυλετικών μειονοτήτων, των γυναικών και των μελών της LGBTQ κοινότητα.

 

Πολλά μέλη antifa συμμετέχουν, επίσης, σε πιο ειρηνικές μορφές διαμαρτυρίας, αλλά πιστεύουν ότι η χρήση βίας είναι δικαιολογημένη λόγω των απόψεών τους, ότι εάν οι ρατσιστικές ή φασιστικές ομάδες επιτρέπεται να οργανώνονται ελεύθερα, «θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε βία κατά των περιθωριοποιημένων κοινοτήτων», όπως δήλωσε ο κ. Μπρέι, του οποίου η υπεράσπιση του αντιφασιστικού κινήματος προκάλεσε κριτική και δημιούργησε υποστήριξη στο Ντάρτμουθ, σύμφωνα με τη NYTimes.

 

Τι κοινά έχουν με άλλα κινήματα διαμαρτυρίας;

 

Ο κ. Μπρέι είπε ότι οι ομάδες antifa χρησιμοποιούν συχνά τακτικές παρόμοιες με τις αναρχικές ομάδες, όπως το ντύσιμο με μαύρα ρούχα και χρήση μάσκας. Οι ομάδες έχουν, επίσης, παρόμοιες ιδεολογίες, καθώς και οι δύο επικρίνουν συχνά τον καπιταλισμό και επιδιώκουν να διαλύσουν δομές εξουσίας, συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών δυνάμεων.
 
 
 
 
 
 
 
https://www.nytimes.com
 
 

theologos vasiliadis

 

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ;

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ;


 

Οι άνθρωποι παίρνουν ναρκωτικά γιατί θέλουν να αλλάξουν κάτι σχετικά με τη ζωή τους.

Να μερικοί από τους λόγους, όπως μας ανέφεραν οι νέοι, για τους οποίους πήραν ναρκωτικά:

  • Για να μοιάσουν με τους υπόλοιπους
  • Για να ξεφύγουν ή να χαλαρώσουν
  • Επειδή βαριόντουσαν
  • Επειδή τους έκανε να μοιάζουν πιο ώριμοι
  • Για να κάνουν την επανάστασή τους
  • Για να πειραματιστούν

Νομίζουν ότι τα ναρκωτικά είναι η λύση. Αλλά τελικά, τα ναρκωτικά γίνονται το πρόβλημα.

Όσο δύσκολο κι αν είναι να αντιμετωπίσει κανείς τα προβλήματά του, οι επιπτώσεις της χρήσης ναρκωτικών είναι πάντοτε χειρότερες από το πρόβλημα που προσπάθησε να λύσει με τη χρήση. Η πραγματική απάντηση είναι να μάθει κάποιος την αλήθεια και όχι να πάρει ναρκωτικά.

 

ΠΩΣ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ;

 

Τα ναρκωτικά είναι, στην ουσία, δηλητήρια. 

Η ποσότητα που λαμβάνεται καθορίζει και το αποτέλεσμα που θα έχουν.

Μια μικρή ποσότητα δρα ως διεγερτικό (αυξάνει τη δραστηριότητα). 

Μια μεγαλύτερη ποσότητα δρα ως ηρεμιστικό (μειώνει τη δραστηριότητα). 

Μια ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα ενεργεί ως δηλητήριο και μπορεί να σκοτώσει.

Αυτό ισχύει για όλα τα ναρκωτικά. Αυτό που διαφέρει είναι μόνο η ποσότητα που χρειάζεται για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα.

Αλλά πολλά ναρκωτικά είναι επικίνδυνα για έναν ακόμα λόγο: επηρεάζουν άμεσα το νου. Αλλοιώνουν την αντίληψη του χρήστη για το τι συμβαίνει γύρω του. Ως αποτέλεσμα, το άτομο ενεργεί παράξενα, παράλογα, λανθασμένα, ακόμα και καταστροφικά.

Τα ναρκωτικά μπλοκάρουν τις αισθήσεις, τόσο τις ανεπιθύμητες όσο και τις επιθυμητές. Έτσι, ενώ προσφέρουν βραχυπρόθεσμη βοήθεια στην ανακούφιση του πόνου, ταυτόχρονα εξαλείφουν τις ικανότητες, την εγρήγορση και θολώνουν τη σκέψη.

Τα φάρμακα είναι ουσίες που σκοπό έχουν να επιταχύνουν ή να επιβραδύνουν ή να αλλάξουν κάτι στον τρόπο λειτουργίας του σώματος, να το κάνουν να λειτουργεί καλύτερα. Μερικές φορές είναι απαραίτητα. Αλλά δεν παύουν να είναι ναρκωτικά: δρουν ως διεγερτικά ή ηρεμιστικά και σε μεγάλη ποσότητα μπορούν να σε σκοτώσουν. Αν, λοιπόν, δεν χρησιμοποιείς τα φάρμακα όπως πρέπει, μπορεί να γίνουν τόσο επικίνδυνα όσο και τα παράνομα ναρκωτικά.

ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΝΟΙΑ

 


Κανονικά, όταν ένα άτομο θυμάται κάτι, η διάνοια είναι πολύ γρήγορη και του φέρνει πολύ γρήγορα την πληροφορία. Τα ναρκωτικά, όµως, θολώνουν τη µνήµη, δηµιουργώντας κενά σηµεία. 

 

Όταν ένα άτοµο προσπαθεί να πάρει πληροφορίες µέσα από ένα σύννεφο, δεν µπορεί. Τα ναρκωτικά κάνουν ένα άτοµο να νιώθει αργό και χαζό και του προκαλούν αποτυχίες στη ζωή. Όσες περισσότερες αποτυχίες έχει τόσο πιο δύσκολη γίνεται η ζωή και τόσο περισσότερο θέλει ναρκωτικά για να τον βοηθήσουν να επιλύσει το πρόβλημα.

 

ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ


Ένα ψέµα που λέγεται σχετικά µε τα ναρκωτικά είναι ότι θα βοηθήσουν ένα άτοµο να γίνει πιο δηµιουργικό. Η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.

 

Κάποιος που είναι θλιμμένος μπορεί να κάνει χρήση ναρκωτικών για να νιώσει χαρούμενος, αλλά αυτό δεν έχει αποτέλεσμα. Τα ναρκωτικά μπορεί να τον ανεβάσουν σε μια κατάσταση ψεύτικης ευθυμίας, αλλά όταν η επήρεια του ναρκωτικού περάσει καταποντίζεται συναισθηματικά ακόμα χαμηλότερα από πριν. 

 

Και κάθε φορά βυθίζεται όλο και περισσότερο συναισθηματικά. Τελικά, τα ναρκωτικά θα καταστρέψουν εντελώς κάθε ίχνος δημιουργικότητας του ατόμου.

 

«Όλο το διάστημα που έπαιρνα ναρκωτικά πίστευα ότι είχα τον έλεγχο της ζωής μου και ότι ήταν υπέροχη. Αλλά είχα καταστρέψει οτιδήποτε είχα χτίσει και για το οποίο είχα αγωνιστεί στη ζωή μου. Έκοψα τους δεσμούς με όλους τους φίλους που δεν έπαιρναν ναρκωτικά και την οικογένειά μου, έτσι δεν είχα κανένα φίλο πέρα από αυτούς με τους οποίους έκανα χρήση. 

 

Η κάθε μέρα περιστρεφόταν γύρω από ένα πράγμα: το σχέδιό μου για να βρω τα χρήματα που χρειαζόμουν για τα ναρκωτικά. Μπορούσα να κάνω τα πάντα για να αποκτήσω την αμφεταμίνη μου – ήταν το μόνο πράγμα στη ζωή μου». – Πατ

 

 

«Ένιωθα ότι ήμουν πιο εύθυμη όταν ήμουν μεθυσμένη. Λίγο μετά [που άρχισα το ποτά] μπήκα στη μαριχουάνα... Αργότερα, ήμουν στο σπίτι ενός φίλου καπνίζοντας μαριχουάνα, όταν κάποιος έβγαλε ένα σακουλάκι με κοκαΐνη. 

 

Οι ρουφηξιές κοκαΐνης γρήγορα έγιναν μια καθημερινή συνήθεια. Έκλεβα χρήματα από την επιχείρηση των γονιών μου και από τους παππούδες μου σε καθημερινή βάση για να μπορώ να έχω το αλκοόλ μου, την κοκαΐνη, τη μαριχουάνα και το LSD μου. 

 

Τότε ξεκίνησα το Οξικοντίν και άρχισα να το χρησιμοποιώ σε τακτική βάση. Μέχρι τη στιγμή που συνειδητοποίησα, έχοντας φτάσει σε σημείο να σνιφάρω Οξικοντίν σε καθημερινή βάση, ότι ήμουν εθισμένη. Χρειαζόμουν κάτι ισχυρότερο – και μπήκα στην ηρωίνη. Δεν ήθελα να σταματήσει με τίποτα το "φτιάξιμο". 

 

Ο εθισμός με είχε κερδίσει. Και κάθε φορά που προσπαθούσα να σταματήσω, η σωματική επιθυμία με έσπρωχνε σε μεγαλύτερες δόσεις». – Ίντιθ

 

 

 

Η Αλήθεια για τα ναρκωτικά 

 

 


 

 https://youtu.be/-eJx4fUk1NI

 

 

Ένας Κόσμος χωρίς Ναρκωτικά 

 

 


 

 https://youtu.be/ogK5SvExVnU

 

 

Άνθρωποι πριν και μετά την χρήση ναρκωτικών 

 

 


 https://youtu.be/SYAGA1-0uyk

 

 

 

 

 

Γιατί 1/5 κάνει χρήση

 

 

 


https://youtu.be/s2VETlpCh8o 

 

 

 

 

 Ναρκωτικά: Εξαρτησιογόνες, Ψυχοδραστικές ουσίες - Επεισόδιο 1ο: Κάνναβη

 


 

 

https://youtu.be/hPIMysILyjw 

 

 

 

 

 

Ναρκωτικά: Εξαρτησιογόνες, Ψυχοδραστικές ουσίες - Επεισόδιο 2ο: Ηρωίνη 

 


 https://youtu.be/8pbZKjdQSng

 

 

 

 

Ναρκωτικά και εγκέφαλος - Κοκαΐνη και διεγερτικά 

 

 


 

 https://youtu.be/lEIlQp-_psk

 

 

 

 

Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ  

 

 


 

 https://youtu.be/Msuhw9mEEkM

 

 

 

 

Η μάχη με τον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών 

 

 


 

 

 https://youtu.be/7eayMtJ-raU

 

 

 

 

 

 

https://www.notodrugs.gr 

 

 

 

 

theologos vasiliadis

 

                                                                          

Δειτε πως οι τζιχαντιστες μεταμορφωνονται σε ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ και εισβαλουν στην ελλαδα

Δειτε πως οι τζιχαντιστες μεταμορφωνονται σε ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ και εισβαλουν στην ελλαδα   Τζιχαντιστές που έδιναν μάχες κατά της κυβέρνησης ...