Κυριακή 2 Απριλίου 2023

ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΣΟΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΣΟΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. 

 

Στη δημοσιότητα απόρρητη κατάσταση μισθοδοσίας από ΜΚΟ στη Χίο.

  
    ΤΟ  ΧΘΕΣΙΝΟ  ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ  ΕΠΙΚΑΙΡΑ  ΓΡΑΦΕΙ  ΓΙΑ  ΤΙΣ  ΜΚΟ


Το περιοδικό «Επίκαιρα»  ασχολείται  με  μία ΜΚΟ που έχει ιδρύσει ο γνωστός και μη εξαιρετέος εβραίος  Τζόρτζ Σόρος.
Η ΜΚΟ που αποτελεί το κέντρο της αναλύσεως είναι η γνωστή “Solidarity Now”, ενώ υπάρχει σχετική αναφορά και σε μερικές άλλες.
«Πατώντας» πάνω στην ανάλυση του περιοδικού, είναι ευκαιρία να αναφέρουμε και μερικά ακόμα γεγονότα που χρήζουν της προσοχής των Ελλήνων, ώστε να αντιλαμβανόμαστε τι ακριβώς συμβαίνει στην Πατρίδα μας και πόσο μεγάλη επιρροή στους πολιτικούς κύκλους έχουν οι απόψεις του εν λόγω εβραίου  πλουτοκράτη, ο οποίος - θυμίζουμε - είχε οργανώσει δίκτυο ΜΚΟ στην Ουκρανία, το οποίο ενεργοποιήθηκε την... κατάλληλη ώρα, ώστε να επιτευχθούν οι σκοποί του  Ισραήλ.

Το περιοδικό αναφέρεται κυρίως στο Διοικητικό Συμβούλιο της εν λόγω ΜΚΟ στην Ελλάδα, όπου φυσικά ξεχωρίζουν οι:

α) Στέλιος Ζαββός, πρόεδρος της ΜΚΟ του Σόρος και κουμπάρος του. Θυμίζουμε ότι αυτός ο επιχειρηματίας, λίγο πριν την πτώση της Ν.Δ. είχε παραθέσει δείπνο στο οποίο «Παρακάθησαν ο πρώην πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, οι Γκίκας Χαρδούβελης, Ν. Δένδιας και Γ. Μαυραγάνης», όπως ανέφερε τότε ο  Βηματοδότης.

Διαβάζουμε, λοιπόν, στον «Βηματοδότη» πως ο εν Ελλάδι συνεργάτης του Σόρος, Στ. Ζαββός, παρέθεσε γεύμα στην οικία του. Το «πάνελ» των προσκεκλημένων ήταν εξόχως αξιοσημείωτο και για αυτό σας το παραθέτουμε: «Παρακάθησαν ο πρώην πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, οι Γκίκας Χαρδούβελης, Ν. Δένδιας και Γ. Μαυραγάνης». Στην οικία, λοιπόν, του συνεργάτη του Σόρος βρέθηκε το μέλος της Τριμερούς Επιτροπής και «φυτευτός» πρωθυπουργός, Παπαδήμος, και οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης της χώρας.

Τι συζητήθηκε; Όπως μας μεταφέρει ο «Βηματοδότης» σε αυτές τις μυστικές συναντήσεις «οι συνδαιτυμόνες δίνουν δέσμευση... εμπιστευτικότητας, δηλαδή με δυο λόγια, ό,τι ειπωθεί στο τραπέζι δεν βγαίνει προς τα έξω». Όμως όπως σημειώνει πάλι ο αρθρογράφος: «επειδή δεν έχω δεσμευτεί σε κανέναν για εμπιστευτικότητα ή να κρατήσω μυστικά, σας αποκαλύπτω ότι η συζήτηση για τον κίνδυνο που υφίσταται σήμερα ο καπιταλισμός».

Αφού, λοιπόν, ο «Βηματοδότης» δεν δεσμεύτηκε, τι μας μετέφερε;  Ιδού: «Και τι ειπώθηκε; Ό,τι γνωρίζαμε ως σήμερα για τον καπιταλισμό θα πρέπει να το ξεχάσουμε. Για να αναπτυχθεί, ειπώθηκε, ένα μοντέλο θα πρέπει πρωτίστως να σταματήσουν οι κρατικές παρεμβάσεις και να αναπτυχθεί μια νέα δυναμική μέσα από την καινοτομία. Οι κρατικοί μηχανισμοί να μείνουν απ' έξω από τα σχέδια για να απλωθεί ο νεοκαπιταλισμός.»

β) Χρήστος Ροζάκης, ο οποίος διετέλεσε υφυπουργός εξωτερικών στην κυβέρνηση Σημίτη και όπως αναφέρει το περιοδικό «δεν έχει κρύψει ποτέ την αποσταθεροποιητική αδυναμία του σε διάφορες μειονότητες, υπαρκτές και ανύπαρκτες», αναφέροντας παράλληλα και το ότι ο Ροζάκης “έχει καταδικάσει τη χώρα μας για την μη αναγνώριση των «μακεδονικών» και τουρκικών «συλλόγων»”.

γ) Νίκος Αλιβιζάτος, σύμβουλος για πολύ καιρό του Κώστα Σημίτη και υποψήφιος για την προεδρεία της Δημοκρατίας με τη στήριξη του Πασόκ και του κόμματος Θεοδωράκη.

δ) Αντιγόνη Λυμπεράκη, βουλευτής του κόμματος Θεοδωράκη και μέλος του Δ.Σ. της «Action Aid”, η οποία ως γνωστόν «συνδέεται συγγενικά με τον πρόεδρο της Νεας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη – είναι ξαδέρφια», όπως αναφέρει το περιοδικό.

ε) Ευθύμιος Βιδάλης, επιχειρηματίας, «ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος του ΣΕΒ. Με απόφαση του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά διορίστηκε σύμβουλος (άνευ αποδοχών) σε θέματα ανάπτυξης και συγκεκριμένη για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων της χώρας». Επίσης στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «τη δημοσιότητα απασχόλησε η σύζυγός κ. Βιδάλη Μαίρη, το όνομα της οποίος βρέθηκε στη λίστα Λαγκάρντ».

Ο  George Soros, με την γνωστή αντεθνική δράση  είναι  ο  χρηματοδότης των ΜΚΟ που γεμίζουν την χώρα με λαθρομετανάστες, ο χρηματοδότης των ιδρυμάτων που φροντίζουν για την απαλειφή της Ελληνικής Ιστορίας, ο σπόνσορας όλων των αιματηρών «παρδαλών επαναστάσεων» στην Ευρώπη.  Μαζί  με  τον  Σόρος  συνεργάζεται  με  τους  «έλληνες  πολιτικούς»   για  την  διάλυση  του  Ελληνικού  λαού  και  ο  τοκογλύφος  Τζων  Πόλσον  και   αυτή τη στιγμή που επιχειρεί να πάρει στα χέρια του ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα της χώρας. Όπως αναφέρει σχετικώς η εφημερίδα «Καθημερινή» ρόλο ενορχηστρωτή έχουν, πέραν από το επιτελείο του Μητσοτάκη,  και η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs και η γερμανική Deutsche Bank.

Δείτε όλη τη λίστα με τους κερδοσκόπους που συναντούν  οι  «έλληνες  πολιτικοί».  
 Amiya, Anchorage Capital Europe, Apollo, Autonomy, Blackrock, Blackstone, Blue Mountain, Bluecrest, BMO Global Asset Management, Brevan Howard, Brookfield, Bybrook, Camares, Canyon, Capital, Carmignac, Centerbridge, Claren Road, Commonwealth, DeShaw, Duet, Eaton Vance, EMSO, Eton Park, Farallon, Finisterre, Fintech, Fosun, Gemsstock, Glenpoint, Goldentree, Graticule, GSO, H2O, HBK, Ice Canyon, ING Bank, Invesco EU Team, King Street, KKR, Lancaster, M&G, Macrosynergy, Majedie, Marathon, Marshall Wace, Monarch, Moore Capital, NN, NNP, Norges, Numen, Oakhill, Observatory, Oceanwood, Paulson, Pelham, Perry Capital, Pharo, PIMCO, Robeco, Rokos, Samco, Schroder Investment, Soros, Spinnaker, Standish, TPG, Varde, Warburg Pincus, Wellington,  Wellington και York Capital Management.

Ο  ΣΟΡΟΣ  ΔΙΑΤΑΖΕΙ  "ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ"  ΠΩΣ  ΝΑ  ΓΡΑΨΟΥΝ  ΤΗΝ  ΙΣΤΟΡΙΑ. 
ΤΟΥΣ  ΔΙΕΤΑΞΕ  ΝΑ  ΓΡΑΨΟΥΝ  ΜΙΑ  "ΚΟΙΝΗ  ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ  ΙΣΤΟΡΙΑ". 

Στο δημοσίευμα του περιοδικού αναφέρεται και ένα άλλο «ευαγές» ίδρυμα το CDRSEE.  Οι  σκοποί  αυτού  του  «ιδρύματος»  είναι:   Το  CDRSEE (Κέντρο για την Δημοκρατία και την συμφιλίωση στην Νοτιοανατολική Ευρώπη), χρηματοδοτείται από τον Σόρος μέσω του σκοπιανικού παραρτήματος της εταιρίας του, Open Society Foundation. Πέρα από τον Σόρος χρηματοδοτείται από το ελλαδικό υπουργείο εξωτερικών (όχι από το αντίστοιχο τουρκικό) και εμπεριέχει ένα παράρτημα του που ασχολείται με την συγγραφή της «κοινής βαλκανικής ιστορίας», όπως διατρανώνουν. Ένα από τα βιβλία που έχει εκδώσει το εν λόγω κέντρο ανθελληνισμού είναι το «Διδάσκοντας Ιστορία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη», του οποίου τον πρόλογο έχει γράψει η κ. Χριστίνα Κουλούρη, καθηγήτρια Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

 Ας δούμε ένα απόσπασμα από τον πρόλογο της, για να αντιληφθούμε τον πνεύμα που διατρέχει το εν λόγω «βιβλίο»: «Κάποιοι όροι που έχουν επιβληθεί για την περιγραφή ιστορικών γεγονότων ή ιστορικών περιόδων αντανακλούν αρνητικές νοοτροπίες. Αυτή είναι η περίπτωση των όρων «Οθωμανικός ζυγός» ή «Οθωμανική Κατοχή» - που σταδιακά εξαφανίζονται από τα βιβλία – αλλά και άλλων όρων που δεν μπορούν να συζητηθούν εδώ.». Στο ίδιο βιβλίο, σημειωτέον, έχει αρθρογραφήσει και η περιβόητη Θάλεια Δραγώνα…”

Σε αυτές τις πληροφορίες, απλώς να προσθέσουμε μία είδηση που βρήκαμε στην ιστοσελίδα του εν λόγω ιδρύματος και δεν «έτυχε» της ανάλογης προσοχής από τα ελλαδικά ΜΜΕ. Σύμφωνα, λοιπόν, με την ιστοσελίδα του CDRSEE, προ τριημέρου υπήρξε συνάντηση ανθρώπων του ιδρύματος με τον νεοδημοκράτη Δημήτρη Αβραμόπουλο.
ΑΡΘΡΟ  ΤΩΝ  «ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ»  της  21  Οκτωβρίου  2016.

ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΟΣΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.

Ο  κοσμήτορας της  Φιλοσοφικής  Σχολής  του  Πανεπιστημίου Αθηνών  και  Συγκλητικός  Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης  λέει:

«Για να επιτευχθεί η σημερινή άλωση της Παιδείας, έπρεπε να υπάρξει το «έμψυχο υλικό» που θα την πραγματοποιούσε: που θα τολμούσε να σβήσει τη λέξη «Εθνική» που καθόριζε την Ελληνική Παιδεία, να εξωραϊσει τα 400 χρόνια υποδούλωσης στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, να συρρικνώσει σε 4 σελίδες την Επανάσταση και σε 8 σειρές την Άλωση, να αλλοιώσει νεώτερα ιστορικά γεγονότα, όπως εκείνο των Ιμίων, και να φτάσει στο τελευταίο βήμα του σχεδίου: να κάνει την ιστορία «μάθημα επιλογής».Ο  στόχος είναι να μην έχουμε μέλλον,  να μην έχουμε Έθνος.  
 
Πολλοί κάνουν σχέδια. Εγινε ένα σχέδιο: να αναπλα­στεί, να αναδιαμορφωθεί η Νοτιοανατολική Ευρώπη. Συγ­γράφτηκε, λοιπόν, μια τετράτομη ιστορία Τι πρέπει να διδά­σκεται, πώς πρέπει να είναι, πού πρέπει να τείνει αυτή η Νο­τιοανατολική Ευρώπη. Αυτή η ιστορία μειώνει την Ελλάδα, γιατί κανείς εκ των συγγραφέων της δεν ήταν Ελλην - από την Κροατία, τη Ρουμανία, τη Γιουγκοσλαβία κ.λπ. Κανείς Έλλην. Και ο αγώνας του 1821 δεν δικαιώνε­ται. Διότι λένε: «Κάνατε ένα αγώνα εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ενώ περνούσατε καλά». Δικαιώνει ουσιαστι­κά τους Τούρκους εις το ότι ήταν μάλλον άχρηστος ο αγώνας. 
 
Εδώ αμφισβητείται ακόμη και το φρόνημα των ηρώων της Επανάστασης!  Γίνεται και προσπάθεια να αλλοιώνεται η γλώσσα, ώστε να γίνεται απομάκρυνση, είναι άλλη γλώσσα η Αρχαία και άλλη η Νέα Ελληνική!  Έλληνες μίσθαρνα όργανα στο Τμήμα Ιστορίας, στο τμήμα που υφαίνει την ιστορική πραγματικότητα. Σε αυτό το Τμήμα, πιστεύω ότι έχω παίξει ένα ρόλο κατά τούτο: είδα ό,τι αποκλείνει - δηλαδή, ό,τι υπηρετεί τον σκοπό που θέλουν αυτοί.  «Τι απέγι­ναν οι διακόσιοι λαθραίως εισελθόντες εις το μεταπτυχιακόν πρόγραμμα»...

Είναι εύκολο να βρεις 5 ανθρώπους και να τους καθοδηγείς. Πολύ εύκολο. Ο σχεδιαστής ενός τέτοιου προγράμματος θα πει: «Πρέπει να βρούμε καμιά 20αριά καθηγητές να ενεργή­σουν. Εμπροσθοφυλακή.» Θα πάρουν μερικούς καθηγητές, οι οποίοι είναι ευάλωτοι. Θα βρουν μερικές εφημερίδες, μερικά εκδοτικά συγκροτήματα να τους βοηθήσουν. Είναι πολύ εύκο­λο να σκεφθεί κάποιος πώς γίνεται η άλωσις.

Η άλωσις δεν γίνεται με στρατό, γίνεται με αυτό τον τρόπο.
Όλοι είναι ωνητοί».

ΟΙ  ΜΚΟ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΤΟ  2014

Όλες οι ΜΚΟ  στην  Ελλάδα, τα ιδρυτικά μέλη και τα ποσά.
 
Το ThePressProject φέρνει  στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με όλες τις ΜΚΟ, τους υπεύθυνους, τα ιδρυτικά μέλη και ποσά που έλαβαν από το υπουργείο Εξωτερικών.
Σημειώνουμε εδώ ότι το TPP δεν κάνει καμία αξιολογική κρίση σχετικά με τις ΜΚΟ. Είναι προφανές ότι στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται οργανώσεις που έχουν αξιοποιήσει στο 100% τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου και που έχουν επιτελέσει τεράστιο έργο. Ωστόσο στην παρούσα χρονική συγκυρία και υπό το φως των τελευταίων αποκαλύψεων είναι σημαντικό οι πολίτες της χώρας να έχουν πλήρη εικόνα για το πως ξοδεύτηκαν τα δημόσια χρήματα.

Η λίστα περιλαμβάνει εκτός από γνωστές για το θετικό τους έργο ΜΚΟ, όπως τους Γιατρούς του κόσμου και την Κλίμακα, πολλές ακόμα που δεν γνωρίζαμε όπως οι «Δημοσιογράφοι κοντά στα σύνορα» (αν και η συγκεκριμένη ΜΚΟ δεν φαίνεται να έχει επιδοτηθεί, τουλάχιστον τη στιγμή που αποτυπώνεται σε αυτή τη λίστα).

Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη λίστα περιλαμβάνει όλες και τις
398 ΜΚΟ που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα χρηματοδοτήθηκαν επί των ημερών που ο Άλεξ Ρόντος ήταν επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠΕΞ.

Η λίστα που δημοσιεύουμε σήμερα είναι παλιότερη και σε καμία περίπτωση σε αυτή δεν αναγράφονται τα συνολικά ποσά. Τα ποσά που θα βρείτε εδώ είναι αυτά που είχαν δοθεί την συγκεκριμένη στιγμή που αποτυπώνεται στη διαρροή. Ακόμα και έτσι όμως το άθροισμα των επιδοτήσεων της λίστας ξεπερνάει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Στην εποχή της πληροφορίας οι λίστες αυτές που αφορούν δημόσιο χρήμα και Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις θα έπρεπε να διατίθενται δημόσια από το κράτος ώστε ο καθένας να μπορεί να έχει συνολική εικόνα και τη δυνατότητα να ελέγχει την διαφάνεια του πολιτικού συστήματος.
 
 
 

 
 
 
theologos vasiliadis
 
 

Δειτε πως οι τζιχαντιστες μεταμορφωνονται σε ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ και εισβαλουν στην ελλαδα

Δειτε πως οι τζιχαντιστες μεταμορφωνονται σε ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ και εισβαλουν στην ελλαδα   Τζιχαντιστές που έδιναν μάχες κατά της κυβέρνησης ...