Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Ο ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 72 ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΘΟΝΑ ΠΙΛΑΦΙΑ

Ο ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΜΕ ΤΙΣ 72 ΠΑΡΘΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΘΟΝΑ ΠΙΛΑΦΙΑ

 



 Οι τζιχαντιστές είναι πρόθυμοι να θυσιαστούν, όχι για κάποιον ιδεατό και ανυστερόβουλο σκοπό, αλλά για συγκεκριμένη υλική απόλαυση.



Θα απορούν πολλοί πώς είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος μουσουλμάνος, ότι κάπου στον ουρανό υπάρχει στερεό έδαφος ενός παραδεισένιου χώρου με πολλές πρόθυμες παρθένες στην διάθεσή του, με άφθονο φαγητό και όλα τα αγαθά που επιθυμούσε στην επίγεια ζωή και δεν τα είχε.

Όλα αυτά δεν μπορούν φυσικά να εξηγηθούν με την λογική, αποτελούν αντικείμενο της πίστης, και όπου επικρατεί το συναίσθημα η λογική αποσύρεται. 

 

Πώς να εξηγηθεί το περιστατικό σύλληψης τζιχαντιστή, που αντί να έχει προστατευτικό θώρακα στο στήθος, είχε… λαμαρίνα για κάλυψη των γεννητικών του οργάνων, ώστε όταν σκοτωθεί να λειτουργούν μόλις εγκατασταθεί στον ισλαμικό παράδεισο;

Η ιστορία με τους τζιχαντιστές που είναι πρόθυμοι να θυσιαστούν, όχι για κάποιον ιδεατό και ανυστερόβουλο σκοπό, αλλά για συγκεκριμένη υλική απόλαυση, δεν είναι τωρινή. Ο Μάρκο Πόλο, ταξιδεύοντας προς την Κίνα (1273 μ.Χ.) αποκαλύπτει  στα Απομνημονεύματά του μια ιστορία, επηρεασμένη σε κάποιο βαθμό και από θρύλους, που συνέβη κατά την εποχή των Σταυροφοριών.

Ηγέτες του Ισλάμ μεταμόρφωσαν μια κοιλάδα ανάμεσα σε δύο βουνά, σε κήπο με όμορφα παλάτια, σε ρυάκια να τρέχει άφθονο κρασί και γάλα και μέλι και νερό, φυσικά και με όμορφες κοπέλες που έπαιζαν όλων των ειδών τα όργανα και τις μουσικές.  

 

Ο αληθινός Παράδεισος του Ισλάμ, δηλαδή, όπως τον περιέγραψε ο Μωάμεθ

 


Όταν χρειάζονταν κάποιον για ειδική αποστολή, θυσιάζοντας την ζωή του, τον πότιζαν με χασίς, ναρκωνόταν και τον μετέφεραν στην κοιλάδα.

Ξυπνώντας ο μουσουλμάνος, του εξηγούσαν πως είχε πεθάνει και βρισκόταν στον παράδεισο

 

Αφού απολάμβανε όσα είχε στερηθεί, του εξηγούσαν ότι θα τον έστελναν σε αποστολή και θα επανερχόταν σε λίγο διάστημα. 

 

Πάλι με την χρήση χασίς, τον μετέφεραν σε κάποια άθλια παράγκα, και ο μουσουλμάνος αγωνιούσε πότε θα ξαναπεθάνει για να επιστρέψει, για αιώνες, στο ονειρεμένο μέρος. Είχε κάποια αναστολή στην εκτέλεση της αποστολής που του ανέθεσαν.

Με το χασίς λοιπόν, οι αποφασισμένοι φονιάδες αποκλήθηκαν «χασισένιοι» (χασισίν ή χασασίν, στα αραβικά, δηλαδή καπνιστής χασίς) δίνοντας και την ονομασία σε ξένες γλώσσες να αποκαλούν έτσι τον δολοφόνο (γαλλικά assassin). 

 

Δεν είναι τυχαίο επομένως, που η χρήση ναρκωτικών μεταξύ των τζιχαντιστών της Μέσης Ανατολής είναι στην ημερησία διάταξη.



Πέραν αυτού, από μικρή ηλικία στην ψυχή των νηπίων ενσταλάζουν το μίσος οι προπαγανδιστές, με αποτέλεσμα το μικρό παιδί να σχηματίζει μια συγκεκριμένη, απεχθή, εικόνα για τον «εχθρό», και κατά την ενηλικίωση να αναζητά πρόσχημα για να τον εκδικηθεί.


 

 


 

Να μου επιτραπεί μια παρένθεση: Όταν η πονηρή ή η αγαθή μαμά, απειλεί το παιδί πως αν δεν είναι φρόνιμο, θα φωνάξει τον χωροφύλακα, τι αισθήματα θα νιώθει το μικρό, που θα κουβαλάει μαζί του όλα τα επόμενα χρόνια, για την Αστυνομία;

 


Το Ισλαμικό Κράτος ονομάζει τα παιδιά ηλικίας δημοτικού ή νηπιαγωγείου που προετοιμάζει για τις αποστολές αυτοκτονίας “πουλιά του παραδείσου”.


ISIS' children: soldiers trained to kill and die 

 


 

https://youtu.be/EVxZfP1fC_I 

 

 

 ISIS claims video shows boy executing spies

 

 

Syrian Rebels Execute 7 Soldiers - The New York Times

 

 

Anatomy of a Killing - BBC News 

 


 

https://youtu.be/4G9S-eoLgX4 

 

 

Δεν είναι περίεργο, επομένως, που οι Γαλλοαφρικανοί, ακόμη και τρίτης γενιάς, ανεξάρτητα από το οικονομικό τους υπόβαθρο και ζώντας στην Γαλλία, δεν θα ενσωματωθούν ποτέ. 

 

 

 

 Στρατιώτες με στρατιωτική στολή του Καμερούν εκτέλεσαν δύο γυναίκες και δύο παιδιά. Το Intercept δημοσιεύει ένα πλήρες βίντεο της δολοφονίας.

 

 

 

 

 

 

Και μάλιστα, όταν η Γαλλία τους δίνει συνεχώς αφορμές, που αποδεικνύει την «ιμπεριαλιστική» της στάση, δεν θα μείνει ατιμώρητη όταν στρέφεται κατά των μουσουλμάνων. 

 

Οι ιμάμηδες άλλωστε φροντίζουν να διεγείρουν την επιθετικότητα των νέων και να τους οδηγούν σε απάρνηση όχι μόνο του δυτικού τρόπου ζωής, αλλά και της ίδιας της ζωής, αφού κάπου ψηλά τους περιμένουν οι άλλοι Ασασίνοι, που περνούν την ζωή τους διασκεδάζοντας.

Ο Νίλ Φέργκους, διευθύνων σύμβουλος της Intelligent Risks (IR), ειδικός σε θέματα διεθνούς τρομοκρατίας, ο οποίος συνεργάζεται με τις γαλλικές αρχές δήλωσε ότι η Γαλλία είναι ο πρωταρχικός στόχος για τρομοκρατικές επιθέσεις από φανατικούς ισλαμιστές, και διότι το Παρίσι και η Γαλλία βρίσκονται στην καρδιά της δυτικής φιλοσοφίας, που είναι απεχθής για το Ισλάμ.

Ο Φέργκους δήλωσε ότι πρόκειται να δούμε τους επόμενους 18 μήνες μετά την επικείμενη ήττα του ΙΚ στη Μοσούλη, μια αύξηση επιθέσεων παγκοσμίως. 

 

Το ΙΚ θέλει να σπάσει τη βούληση της γαλλικής κυβέρνησης με συνεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις, επειδή δεν έχει πλέον τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει χερσαίες δυνάμεις. Ωστόσο τώρα είναι πολύ πιο επικίνδυνο καθώς οι οδηγίες από την ηγεσία του ΙΚ είναι να χτυπήσουν τους εχθρούς.

Να σημειωθεί επίσης, ότι οι βομβαρδισμοί των Ρώσων υποχρέωσαν το ΙΚ να χάσει το 1/4 των εδαφών του. Το ΙΚ. βασιζόταν στον μύθο ότι είναι ανίκητο. Άλλωστε πάνω σε αυτή την ιδέα βασίστηκε για να στρατολογήσει μέλη άλλων τζιχαντιστικών οργανώσεων. Τώρα που ο μύθος έχει αρχίσει να καταρρέει, χρειάζεται να βρει άλλους τρόπους για να συνεχίσει να στρατολογεί μαχητές.
 

 

Αναλυτές επισημαίνουν ότι τώρα που το Ισλαμικό κράτος χάνει έδαφος είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει σε αυτό που ήταν πριν γίνει κράτος, τότε που οι ΗΠΑ πολεμούσαν την τρομοκρατία στο Ιράκ, στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Τότε δεν ήταν «κράτος», αλλά μια τρομοκρατική οργάνωση που μπορούσε να πραγματοποιεί μαζικές τρομοκρατικές επιθέσεις σε χώρες του εξωτερικού.


 

 

Οι 72 παρθένες του ισλαμικού παραδείσου

 

Στο ισλάμ οι άνδρες κυριαρχούν των γυναικών

 

Στην ισλαμική σωτηριολογία υπάρχουν ομοιότητες με το Χριστιανισμό αλλά και μεγάλες διαφορές. Ένα από τα επίμαχα θέματα στην ισλαμική σωτηριολογική θεολογία είναι η ανταμοιβή για τους εναρέτως και ευσεβώς ζώντες, η οποία ολοκληρώνεται με την είσοδο στον παράδεισο (τζάννα), εντός του οποίου οι εισερχόμενοι θα απολαμβάνουν μεταξύ άλλων και γήινες απολαύσεις. 

 

Η γενική λαϊκή αντίληψη, η οποία υπάρχει είναι ότι ο ισλαμικός παράδεισος είναι τόσο αισθησιακός και οι ευσεβείς που πάνε σε αυτόν θα ανταμειφθούν από τον Αλλάχ με 72 παρθένες – γυναίκες του παραδείσου (ουρί), οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη ωριμότητα και διαθέτουν μεγάλα στήθη.

 

Αντιθέτως οι γυναίκες που πάνε στον παράδεισο θα ανταμειφθούν με μόνο ένα άνδρα και θα είναι ικανοποιημένες με αυτόν.

 

Στην πραγματικότητα παρόλο που υπάρχουν αρκετές πηγές, συμπεριλαμβανομένου και του Κορανίου, οι οποίες αναφέρουν ότι οι ενάρετοι άνδρες θα ανταμειφθούν με παρθένες εντούτοις η αυθεντικότητα του αριθμού 72 είναι αμφισβητούμενη γιατί μόνο ελάχιστες αναφορές υπάρχουν επί του προκειμένου, και αυτές έχουν να κάνουν με την παράδοση (χαντίθ) και όχι με το ίδιο το Κοράνιο.

 

 

Στο Κοράνιο δεν αναφέρεται ρητώς ο αριθμός των 72 παρθένων. Απλώς γίνεται αναφορά στο κεφάλαιο (σούρα) 56, στίχο (αγιάτ) 36, ότι δηλαδή οι πιστοί μουσουλμάνοι θα ανταμειφθούν στον παράδεισο με παρθένες.  

Το Κοράνιο επίσης περιγράφει και τα φυσικά χαρακτηριστικά των παρθένων, όπως για παράδειγμα, θα έχουν μεγάλα μάτια (Κορ. 37:48) και μεγάλα στήθη (Κορ. 78:33). 

 

Συνεπώς ο αριθμός των 72 παρθένων είναι δευτερευούσης σημασίας και γίνεται συγκεκριμένος στα βιβλία της ισλαμικής παραδόσεως (χαντίθ), τα οποία μεταφέρουν τόσο τα λόγια όσο και τις πράξεις του προφήτη Μωάμεθ ή ακόμη την έγκρισή του για ό,τι λέχθηκε ή τελέστηκε ενώπιόν του. 

 

Τα βιβλία της ισλαμικής παράδοσης σήμερα αναγνωρίζονται ως το δεύτερο θεμέλιο του Ισλάμ μετά το Κοράνιο. Η ύπαρξή τους έγκειται στην ανάγκη μιας δευτερεύουσας επικουρικής πηγής που να συμπληρώνει το Κοράνιο για την ερμηνεία προβλημάτων που δεν απαντάει άμεσα το ίδιο το Κοράνιο.

 

 

Για παράδειγμα, στη Σουνάν Ιμπν Μάτζα, μία από τις έξι κύριες χαντίθ, υπάρχει η εξής αναφορά: «Ο αγγελιαφόρος του θεού είπε ‘κάθε άνδρας που θα γίνει αποδεκτός στον παράδεισο από το Θεό θα νυμφευτεί με 72 γυναίκες, δύο από αυτές θα είναι ουρί (γυναικείες οντότητες του παραδείσου θεϊκής ομορφιάς) και 70 κληρονομιά από αυτές που κατοικούν στην κόλαση. 

 

 

Όλες θα έχουν φιλήδονα όργανα και ο άνδρας θα έχει αιώνια στύση πέους’» (Σουνάν Ιμπν Μάτζα, 39). Παρομοίως, σε άλλη αναφορά χαντίθ δηλώνεται από πολλούς αφηγητές ότι ο μάρτυρας του ισλάμ (σαχίντ) θα επιβραβευθεί μεταξύ άλλων και με 72 γυναίκες του παραδείσου. 

 

Στη Σουνάν αλ Τιρμίδι, μία άλλη από τις έξι κύριες συλλογές παραδόσεων αναφέρεται το εξής: «Ο Προφήτης είπε: ‘Η ελάχιστη επιβράβευση για τον κόσμο του παραδείσου είναι μία κατοικία, όπου υπάρχουν ογδόντα χιλιάδες υπηρέτες και 72 ουρί, πάνω από τους οποίους υπάρχει ένας θόλος διακοσμημένος με μαργαριτάρια, γαλαζοπράσινος και κατακόκκινος, με τεράστια έκταση’» (Σουνάν αλ Τιρμίδι, Τομ. 4 κεφ. 21). 

 

Επίσης στο πολύ σημαντικό βιβλίο παραδόσεων Σουνάν αλ Κούμπρα, υπάρχουν συνεχείς αναφορές σε 70 γυναίκες για όποιον εισέρχεται στον Παράδεισο και ο οποίος θα ενισχυθεί από το θεό με τη δύναμη 100 ανδρών όχι μόνο στο φαγητό και το ποτό αλλά και στο σεξ.

 

Με το θέμα αυτό ασχολήθηκαν μεγάλοι θεολόγοι του Ισλάμ, όπως ο Πέρσης Αλ Γκαζάλι (1058 – 1111 μ.χ.), ο οποίος γράφει επίσης για τις 72 παρθένες, στο βιβλίο «Η αναβίωση των θρησκευτικών επιστημών», ως επιβράβευση για τον πιστό μουσουλμάνο στον παράδεισο.

 

Αν και στο Ισλάμ απαγορεύεται η αυτοκτονία, εντούτοις επιτρέπεται και ανταμείβεται η αυτοθυσία για το σκοπό του Ισλάμ. Το Κοράνιο λέει ότι όλοι οι άνδρες θα ανταμειφθούν στο παράδεισο με παρθένες. Όμως το ίδιο βιβλίο λέει ότι οι μάρτυρες του ισλάμ, δηλαδή αυτοί που πολεμούν με τον τρόπο του θεού (τζιχάντ) θα έχουν μεγαλύτερη ανταμοιβή, χωρίς να προσδιορίζει ακριβώς τι εννοεί όταν λέει για μεγαλύτερη ανταμοιβή. 

 

Αυτό το κενό που υπάρχει στο Κοράνιο έρχονται να το καλύψουν οι ερμηνείες των χαντίθ που μιλούν για το συγκεκριμένο αριθμό των 72 παρθένων, ως μία από τις επτά ευλογίες του θεού προς τον μάρτυρα του ισλάμ. Με αυτό τον τρόπο επεκράτησε να γίνεται αναφορά στον αριθμό 72 και να συνδέεται με τις επιθέσεις αυτοκτονίας. 

 

Τα θέμα αυτό έλαβε διεθνή διάσταση και έγινε γνωστό στο δυτικό κόσμο όταν άρχισαν να πυκνώνουν οι επιθέσεις αυτοκτονίας στις Παλαιστινιακές περιοχές, με τις επιθέσεις της οργάνωσης Χαμάς. Επίσης, συχνά στα κηρύγματα της Παρασκευής και σε τηλεοπτικές εκπομπές της Χαμάς στις Παλαιστινιακές περιοχές γίνεται αναφορά στο θέμα αυτό.

 

 

Συμπερασματικώς, στο ισλάμ είναι ευδιάκριτη η γήινη κοινωνική κυριαρχία των ανδρών επί των γυναικών ακόμη και στον μουσουλμανικό παράδεισο. Με άλλα λόγια, η γήινη ανδρική πολυγαμία συνεχίζεται ως επιβράβευση και στον παράδεισο. Ο κορανικός παράδεισος, όπως περιγράφεται, είναι εξ ορισμού αισθησιακός, υποσχόμενος στους ενάρετους μουσουλμάνους φιλήδονες παρθένες, χωρίς να προσδιορίζει τον ακριβή αριθμό τους. 

 

 

Στα βιβλία των παραδόσεων (χαντίθ), τα οποία έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα στην ερμηνεία του Κορανίου, γίνεται επανειλημμένως αναφορά στον αριθμό των 72 παρθένων, παρέχοντας και λεπτομέρειες σχετικά με τα χαρακτηριστικά τους, όπως όμορφες, μεγάλα μάτια, μεγάλα στήθη, λευκό δέρμα, αιώνια νέες κά. 

 

Λεπτομέρειες αναφέρονται και στο χαρακτηριστικά των ανδρών που εισέρχονται στον παράδεισο, όπως πέη με μόνιμη στύση και σεξουαλική δύναμη που θα ικανοποιεί 100 γυναίκες. 

 

Το Κοράνι δεν αναφέρει συγκεκριμένα τι εννοεί όταν μιλά για μεγαλύτερη ανταμοιβή για τους μάρτυρες του ισλάμ, τα βιβλία της παράδοσης όμως προσδιορίζουν τον αριθμό των 72 παρθένων ως μία από τις έξι ευλογίες του Αλλάχ.

 

 

Τι κερδίζουν στον Παράδεισο οι γυναίκες-καμικάζι;

 


Πώς ανταμείβει ο Θεός τις γυναίκες καμικάζι ;

 

Ξέρουμε ότι οι άντρες-καμικάζι αναμένουν ότι θα βρούν στον Παράδεισο 72 παρθένες. 

Σε ποιά ανταμοιβή μπορούν να ελπίζουν οι γυναίκες ;


 

Σε ότι τους περιμένουν εκεί οι άντρες τους. 

 

Το Κοράνι είναι φειδωλό σε λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τη μετά θάνατον ζωή, ωστόσο αναφέρει ότι οι πιστοί θα συναντήσουν εκεί τις houri, δηλαδή τις παρθένες "με το σεμνό βλέμμα που κανένας άντρας ή πνεύμα δεν θα έχει διακορεύσει πριν απ' αυτούς" (ο Παράδεισος προσφέρεται σε όλους τους πιστούς, αλλά οι μάρτυρες φτάνουν εκεί πιο γρήγορα). 

 

Ο Al-Tirmidhi, έγκριτος σχολιαστής του Κορανίου, εξηγεί σ' ένα hadith ότι ο κάθε άντρας θα διαθέτει στον Παράδεισο έξι δωδεκάδες houri. Αντιθέτως, πολλοί λίγοι σχολιαστές έχουν αναφερθεί στην ανταμειβή των γυναικών. 

 

Ο λόγιος του 9ου αιώνα Al-Tabarani αποφάνθηκε πως οι γυναίκες θα ενωθούν εκ νέου με τους άντρες τους στη μετά θάνατον ζωή, κι όσο γι' αυτές που ήταν παντρεμένες πάνω από μια φορά θα μπορούν να διαλέξουν τον καλύτερο σύζυγο για την αιωνιότητα. ('Αλλοι σχολιαστές διευκρίνισαν πως μια γυναίκα που δεν θα είχε ποτέ παντρευτεί θα μπορούσε να παντρευτεί στον Παράδεισο οποιονδήποτε άντρα της αρεσκείας της).

 

Από τον 9ο ως τον 12ο αιώνα, οι μουσουλμάνοι λόγιοι περιέγραψαν τον Παράδεισο σαν έναν τόπο αισθησιακών απολαύσεων -για τους άντρες. 

 

Αναρωτήθηκαν αν οι άντρες θα παρέμεναν στον Παράδεισο παντρεμένοι με τις γυναίκες του, αν θα μπορούσαν να έχουν σεξουαλικές επαφές με τις παρθένες, κι αν αυτές θα διέθεταν έναν πρωκτό (κάποιοι διαβεβαίωναν πως οι λειτουργίες αποβολής του σώματος θα εξαφανίζονταν στον Παράδεισο). 

 

Υπήρχαν μάλιστα και διαφωνίες για τον αριθμό των παρθένων που θα αντιστοιχούσαν σε κάθε άντρα. Για τον Al-Tirmidhi, αντιστοιχούσαν 72, ενώ ο Mulla Ali Qari, ένας ιμάμης του 11ου αιώνα, υπολόγιζε σε 70, στις οποίες θα έπρεπε να προστεθούν δύο κανονικές σύζυγοι. 

 

Ο ιμάμης Al-Bayhaqi ήταν πιο γενναιόδωρος, εφ' όσον παραχωρούσε σε κάθε άντρα το λιγότερο 500 συζύγους, 4.000 παρθένες και 8.000 παντρεμένες γυναίκες. Η σημασία της λέξης hour υποδέχεται κι αυτή διαφορετικές ερμηνείες, γιατί μπορεί να σημαίνει και "λευκό σταφύλι" αν τη διαβάζουμε στη συριακή διάλεκτο αντί για την αραβική γλώσσα.

 

Οι γυναίκες μπορεί να μην απολαμβάνουν όλα αυτά τα οφέλη, αλλά σύμφωνα με τις θρησκευτικές ερμηνείες ο Παράδεισος θα τις μεταμορφώσει και θα γίνουν όμορφες, ευτυχισμένες και απαλλαγμένες από τη ζήλεια. 

 

Το γεγονός ότι νήστευαν και προσευχόνταν στον Αλλάχ στην επίγεια ζωή τους θα τις καταστήσει ανώτερες από τις παρθένες, οι οποίες δεν υπάρχουν παρά μόνο στον Παράδεισο. Κάποιοι σύγχρονοι κληρικοί υπογραμμίζουν πως στον Παράδεισο οι άντρες δεν θα βαριούνται ποτέ τις γυναίκες τους, παρά την πληθώρα των houri

 

Αυτό ίσως εξηγεί γιατί η κάθε υποψήφια βομβίστρια αυτοκτονίας δηλώνει πως θέλει να γίνει η αρχηγός των 72 παρθένων, η πιο όμορφη μεταξύ των όμορφων".


 

Παιδιά καμικάζι: Σκοτώνουν απίστους, κερδίζουν τον Παράδεισο

 


 

 Παιδιά στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν στρατολογούνται από τους μαχητές, εκπαιδεύονται και εκτελούν επιθέσεις αυτοκτονίας. 

Με υπόσχεση να γλιτώσουν από τη φτώχεια και να κερδίσουν τον Παράδεισο, χτυπούν «απίστους» και «παίζουν πόλεμο» με πραγματικές όμως, τραγικές, απώλειες.

 


Οι Αφγανοί έχουν παράδοση πολέμου αλλά οι επιθέσεις αυτοκτονίας δεν ήταν ποτέ μέρος της. Η σκληρή αυτή πρακτική ήρθε στο Αφγανιστάν το 2005 κατευθείαν από το θέατρο πολέμου του Ιράκ και τα παιδιά ήταν εκείνα που επλήγησαν δυσανάλογα από τη φρίκη της.

 

Παιδιά «χρησιμοποιούνταν» έτσι κι αλλιώς σε δραστηριότητες των μαχητών όπως σε αναγνωριστικές επιχειρήσεις, σε κλιμάκια εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών ενώ έφηβοι εντοπίστηκαν πολλές φορές να απομακρύνουν από τα πεδία των μαχών τραυματισμένους Ταλιμπάν, να μαζεύουν τα όπλα που είχαν αφήσει πίσω τους νεκροί μαχητές ή και να πολεμούν και τα ίδια. 

 

Τα τελευταία δέκα χρόνια, οι αρχές του Αφγανιστάν έχουν συλλάβει δεκάδες παιδιά ενώ οι επιθέσεις αυτοκτονίας που εκτελούνται από παιδιά, ξεπερνούν την όποια προσπάθεια αποτροπής.

 

Στην πραγματικότητα τα παιδιά στρατολογούνται επειδή ακριβώς είναι παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι είναι ευπροσέγγιστα, επηρεάζονται εύκολα και δέχονται να εκτελέσουν μια επίθεση ενώ φυσικά, την ίδια ώρα, μπορούν να περάσουν «κάτω απ' τη μύτη» των δυνάμεων ασφαλείας.

 

Οι θεολογικές σχολές, οι λεγόμενες «μαντράσα» όπου φοιτούν κυρίως παιδιά που έχασαν τους γονείς τους στον πόλεμο και οι συγγενείς που έχουν την επιμέλειά τους τα στέλνουν εκεί για δωρεάν εκπαίδευση ή και πολλά παιδιά φτωχών οικογενειών στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν, λειτουργούν ως κέντρα στρατολόγησης. Παιδιά όμως «ψαρεύονται» και από τους δρόμους ή τις φτωχογειτονιές.


Τα κορίτσια δύσκολα επιλέγονται. Γνωστή έγινε, ας πούμε η περίπτωση του 10χρονου κοριτσιού που παραδόθηκε τον περασμένο Γενάρη σε αστυνομικό τμήμα της Χελμάντ και κατήγγειλε ότι ο αδελφός της προσπαθούσε να την πείσει να ανατιναχθεί μέσα σε φυλάκιο ελέγχου της αστυνομίας.

 

Σύμφωνα με στοιχεία, το 90% των ανήλικων βομβιστών εκπαιδεύονται στο Πακιστάν αλλά υπάρχει και μια σχετικά μικρή κινητικότητα στο Αφγανιστάν. Πατέρας στην Κουντούζ στο βόρειο Αφγανιστάν παρέδωσε πέρυσι το γιο του στην αστυνομία γιατί φοβόταν, μετά την πολύμηνη εξαφάνισή του, ότι θα εκτελούσε κάποια επίθεση. 

 

Το παιδί είχε λάβει εκπαίδευση στο Πακιστάν.
Το Φεβρουάριο του 2011 δωδεκάχρονος ανατινάχθηκε παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον 30 άτομα στην πόλη Μαρντάν. Φορούσε σχολική φόρμα και είχε εισχωρήσει ήρεμα στο πλήθος.

 

Παιδιά που έχουν συλληφθεί ή παραδοθεί στις αρχές λένε ότι εκείνοι που τους προσεγγίζουν τους υπόσχονται μια θέση στους ουρανούς και επίλυση όλων των προβλημάτων τους. Σε κάθε περίπτωση επίσης, βγαίνουν από τη φτώχεια, με τον έναν... ή τον άλλο τρόπο.

 

Στα κηρύγματα προσηλυτισμού τονίζεται ότι είναι θρησκευτικό καθήκον τους να αντισταθούν στις δυνάμεις των «απίστων» ώστε τα ίδια τα παιδιά αλλά και οι γονείς τους να πάνε στον Παράδεισο. 

 

Άλλες φορές δεν δίνονται εξηγήσεις για τους ακριβείς στόχους ή τέλος πάντων για το γιατί πρέπει να πληγούν. Οι άπιστοι είναι άπιστοι και η βοήθεια του θεού είναι με το μέρος εκείνων που τους αντιμετωπίζουν.
 

Τα παιδιά κρατούνται σε κέντρα μετά την εκπαίδευσή τους και διοχετεύονται σε στόχους. Το Διεθνές Δίκαιο αλλά και η νομοθεσία του Αφγανιστάν απαγορεύει τη συμμετοχή παιδιών στις ένοπλες δυνάμεις ή την αστυνομία.

 

Παιδιά που εντοπίστηκαν από τις αρχές και επέστρεψαν στις οικογένειές τους μαρτυρούν άγριες λεπτομέρειες και ζουν στο φόβο. 

Την ίδια ώρα, άλλα, θα ζώνονται τα εκρηκτικά και θα πέφτουν με ορμή στο στόχο τους. 

Σαν να παίζουν. 

Σαν παιδιά!

 

 

 

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΛΑΥΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ

 


Τα εδάφια του Κορανίου που αναφέρονται στην Κόλαση και τον Παράδεισο τα έχουμε εκθέσει με την εξής σειρά. Πρώτα αυτά του Παράδεισου, μετά της Κόλασης και τέλος της Κόλασης και του Παράδεισου μαζί. Πιστεύουμε πως αξίζουν να διαβαστούν. Καλή ανάγνωση λοιπόν. 


ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ
 
Ανάγγειλε στους πιστούς και εκείνους που πράττουν το καλό, πως σ’ αυτούς ανήκουν οι κήποι της Εδέμ. Μέσα σ’ αυτούς τους κήπους θα κυλούν ποτάμια ατέρμονα και κάθε φορά που οι πιστοί θα δρέπουν τους καρπούς, θα αναφωνούν «Να οι καρποί με τους οποίους άλλοτε τρεφόμασταν». Όμως μόνο στην όψη θα είναι ίδιοι με τους καρπούς της γης. Εκεί θα βρουν συντρόφους αγνές και αμόλυντες, και θα μείνουν αιώνια. 2:23
 
 
Πες λοιπόν τώρα πια στους πιστούς μου ότι μπορείς να υποσχεθείς κάτι ακόμα καλύτερο από όλα αυτά. Κοντά μου θα βρουν κήπους που τους διατρέχουν αστείρευτα ποτάμια, όπου θα μένουν για πάντα, αγνές συζύγους και την ικανοποίηση του Θεού τους. Γιατί ο Αλλάχ αμείβει όσους τον ακολουθούν. 3:12
 
 
Όσοι όμως έχουν πιστέψει και κάνουν καλές πράξεις, θα τους δεχτούμε σε κήπους που περιβρέχονται από ποτάμια. Εκεί θα βρουν αγνές γυναίκες και θα μείνουν για πάντα. Θα τους υποδεχτούμε κάτω από μια απέραντη δροσερή σκιά. 4:60
 
 
Οι πιστοί όμως και οι αγαθοεργοί θα μπουν σε κήπους που κυλούν πεντακάθαρα ποτάμια και με τη χάρη του Αλλάχ θα μένουν εκεί αγέραστοι και ευτυχισμένοι. Ο χαιρετισμός τους θα είναι «Ειρήνη σε σας». 14:28
 
 
Στους ουρανούς οικοδομήσαμε παλάτια και τα στολίσαμε για τους πιστούς.
Τα περιφρουρήσαμε από τους καταραμένους διαβόλους. 15:16 – 17 
 
 
Εκτός από τους πιστούς υπηρέτες του Αλλάχ.
Γι’ αυτούς επιφυλάσσω μεγάλη ανταμοιβή,
Εύχυμους καρπούς και δόξα
Στους κήπους των απολαύσεων.
Ξαπλωμένοι στα ντιβάνια τους θα κοιτάζουν ο ένας τον άλλο,
Ενώ θα τους προσφέρεται μέσα σε ένα ποτήρι
Το λευκό και εύγευστο νέκταρ της αναβλύζουσας πηγής.
 
 
Γι’ αυτούς δεν θα υπάρξει πόνος στο κεφάλι από μέθη, ούτε κανείς θα χάσει τα λογικά του.
Στο πλευρό τους θα κάθονται όμορφες γυναίκες, με ταπεινό, χαμηλωμένο βλέμμα,
Αγνές, σαν τα εκκολαπτόμενα αβγά στρουθοκαμήλου. 37:40 – 49
 
 
Όποιος φοβάται τον Αλλάχ θα έχει δύο κήπους.
Ποια ευεργεσία του Κυρίου σας μπορείτε να αρνηθείτε;
Και οι δυο θα είναι σαν κατάφυτα δάση.
Ποια ευεργεσία του Κυρίου σας μπορείτε να αρνηθείτε;
Και στους δυο θα υπάρχουν δύο πηγές.
Ποια ευεργεσία του Κυρίου σας μπορείτε να αρνηθείτε;
Και στους δυο θα υπάρχουν διάφορα είδη καρπών.
 
 
Ποια ευεργεσία του Κυρίου σας μπορείτε να αρνηθείτε;
Θα αναπαύονται σε χρυσά χαλιά και οι καρποί των δύο κήπων θα είναι στη διάθεσή τους.
Ποια ευεργεσία του Κυρίου σας μπορείτε να αρνηθείτε;
Θα έχουν σεμνές παρθένες που ποτέ δεν πλησίασε άνθρωπος ή πνεύμα.
Ποια ευεργεσία του Κυρίου σας μπορείτε να αρνηθείτε;
 
 
Και που είναι όμορφες σαν υάκινθοι και κοράλλια.
Ποια ευεργεσία του Κυρίου σας μπορείτε να αρνηθείτε;
Ποια μπορεί να είναι η αμοιβή του καλού αν όχι το ίδιο καλό;
Ποια ευεργεσία του Κυρίου σας μπορείτε να αρνηθείτε;
Εκτός όμως από τους δύο κήπους θα υπάρχουν κι άλλοι δύο.
 
 
Ποια ευεργεσία του Κυρίου σας μπορείτε να αρνηθείτε;
Κήποι γεμάτα δέντρα.
Ποια ευεργεσία του Κυρίου σας μπορείτε να αρνηθείτε;
Όπου θα αναβλύζουν δύο γάργαρες πηγές.
Ποια ευεργεσία του Κυρίου σας μπορείτε να αρνηθείτε;
Και εκεί θα βλασταίνουν καρποί, φοινικόδεντρα και ροδιές.
 
 
Ποια ευεργεσία του Κυρίου σας μπορείτε να αρνηθείτε;
Και νεαρές, πανέμορφες παρθένες
Ποια ευεργεσία του Κυρίου σας μπορείτε να αρνηθείτε;
Με όμορφα μάτια που θα ζουν μες στις σκηνές
Ποια ευεργεσία του Κυρίου σας μπορείτε να αρνηθείτε;
 
 
Και που κανένας άνθρωπος ή πνεύμα δεν τις άγγιξε.
Ποια ευεργεσία του Κυρίου σας μπορείτε να αρνηθείτε;
Αυτοί θα αναπαύονται σε πράσινα μαξιλάρια και όμορφα χαλιά. 55:46 – 76 
 
 
Τους χάρισε τον παράδεισο και μεταξωτά ρούχα ως ανταμοιβή για την πίστη τους
Και ντιβάνια όπου αναπαύονται. Εκεί δε θα υποφέρουν από τη ζέστη ή το κρύο.
Θα κάθονται κάτω από σκιερά δέντρα, ενώ οι καρποί θα χαμηλώνουν για να τους μαζεύουν χωρίς κόπο.
Θα τους προσφέρονται χυμοί σε ασημένια ποτήρια που μοιάζουν με μπουκάλια,
 
 
Μπουκάλια από ασήμι που το περιεχόμενό τους έχει υπολογιστεί (ανάλογα με τις πράξεις τους).
Θα πίνουν από κύπελλα γεμάτα ζανζαμπίλ
Που θα αναβλύζει από την πηγή του παραδείσου, την αποκαλούμενη Σανσαμπίλ.
Θα τους υπηρετούν νέοι που δε θα γερνούν ποτέ, που σαν τους δεις, θα νομίσεις πως είναι μαργαριτάρια.
 
 
Όπου κι αν κοιτάξεις στο μέγιστο βασίλειο, θα αντικρίσεις την ευδαιμονία.
Εκεί οι πιστοί θα φορούν χρυσοΰφαντα ρούχα από πράσινο μετάξι και ασημένια βραχιόλια και ο Κύριος θα τους ξεδιψάσει με το πιο αγνό ποτό. 76:12 – 21
 
 

ΚΟΛΑΣΗ
 
Εμείς θα εκθέσουμε τα κορμιά των απαρνητών μας στη φωτιά της κόλασης. Κάθε φορά που η σάρκα τους θα καίγεται, εμείς θα την αντικαθιστούμε με νέα σάρκα, για να νιώσουν πραγματικά το μαρτύριο του πόνου. Ο Αλλάχ είναι μεγαλοδύναμος και σοφός. 4:59
 
 
Να απομακρυνθείς από όσους θεωρούν τη θρησκεία παίγνιο και ασήμαντο πράγμα. Η ζωή αυτού του κόσμου τους τύφλωσε. Να τους αναγγείλεις ότι κάθε ψυχή θα χαθεί ή θα λυτρωθεί ανάλογα με τις πράξεις της. Δε θα βρουν άλλο βοηθό ούτε προστάτη εκτός από τον Αλλάχ. 
 
Ό, τι κι αν προσφέρουν μετά από την καταδίκη τους, θα απορριφθεί. Όσοι καταδικαστούν στην αιώνια κόλαση, θα πίνουν καυτό νερό και η αμοιβή των πράξεών τους θα είναι σκληρά βασανιστήρια. 6:69
 
 
Την ημέρα που γύρω τους θα καίνε οι φλόγες της κόλασης, θα χαραχτούν σημάδια στο μέτωπο, στα πλευρά και τη ράχη τους με τον ίδιο τον πυρακτωμένο τους χρυσό και τον άργυρο. Και τότε μια φωνή θα τους πει «Δοκιμάστε τώρα ό, τι μαζέψατε για την ψυχή σας». 9:35
 
 
Η κόλαση τους κατάπιε και θα αναγκάζονται να πίνουν νερό που κοχλάζει για πάντα.
Ο θάνατος θα τους χτυπά από παντού, όμως δεν θα πεθαίνουν. Οδυνηρή θα είναι η τιμωρία τους και αιώνια. 14:19 – 20
Και τότε θα δεις τους ενόχους να βαδίζουν αλυσοδεμένοι,
Οι μανδύες τους θα είναι καυτή λάβα και φωτιά θα σκεπάζει τα πρόσωπά τους. Ο Αλλάχ αμείβει κάθε ψυχή όπως της πρέπει και είναι δίκαιος στην κρίση του. 14:50 – 51
 
 
Για όσους η πλάστιγγα ανυψωθεί, αυτοί θα καταδικαστούν σε αιώνια βασανιστήρια.
Η φωτιά θα κατακάψει το πρόσωπό τους, τα χείλη τους θα παραμορφωθούν. 23:105 – 106
 
 
Αλλά αυτοί διαψεύδουν τη μέρα της Κρίσεως. Γι’ αυτούς ετοιμάσαμε την πύρινη κόλαση.
Όταν τη δουν από μακριά, θα ακούσουν το τρίξιμο των αλυσίδων και ουρλιαχτά.
Κι όταν θα πέσουν οι ίδιοι στο στενόχωρο και ζοφερό μέρος, τότε θα ικετεύουν να τους βρει ο θάνατος.
Μη ζητήστε ένα μόνο θάνατο, αλλά παρακαλέστε για πολλούς τρόπους θανάτου. 25:12 – 15
 
 
Μερικοί θα ρωτήσουν «Είναι καλύτερη αυτή η υποδοχή από το δέντρο Ζακούμ;»
Αλίμονο, αυτό το δέντρο ορίσαμε ως όργανο τιμωρίας για τους αμαρτωλούς.
Οι ρίζες του βρίσκονται θαμμένες στην καρδιά της κόλασης
Και οι καρποί του μοιάζουν με τα κεφάλια των διαβόλων.
 
 
Οι άπιστοι θα τρώνε από αυτούς τους καρπούς, μέχρι να γεμίσουν τα στομάχια τους.
Και για να ξεδιψάσουν, θα πίνουν από το νερό που κοχλάζει στην πύρινη πηγή.
Ύστερα, αλίμονο τους, θα οδηγηθούν και πάλι στην κόλαση! 37:62 – 68 
 
 
Απομακρύνθηκε από την αλήθεια με υπεροψία,
Λέγοντας «το Κοράνι είναι μαγική εφεύρεση
Και λόγια γραμμένα από θνητούς.»
Θα τους ρίξουμε στη φωτιά της κόλασης.
Ποιος μπορεί να σου μιλήσει για τη φωτιά της κόλασης;
Καταστρέφει τα πάντα και κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει.
 
 
Κατακαίει την ανθρώπινη σάρκα.
Δεκαεννέα άγγελοι θα σας επιτηρούν.
Ορίσαμε τους αγγέλους ως επιτηρητές της κόλασης. Σας αποκαλύψαμε τον αριθμό τους για να δοκιμάσουμε τους άπιστους, να προειδοποιήσουμε αυτούς που ακολουθούν την αλήθεια του Κορανίου και για να ισχυροποιήσουμε την πίστη των ευσεβών. 74:22 – 30
 

ΚΟΛΑΣΗ – ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ
 
Αλλά η κατοικία που τους υπόσχομαι είναι η κόλαση,
Που έχει επτά πύλες. Σε κάθε μία από αυτές θα συγκεντρωθούν οι άπιστοι ανάλογα με τις αμαρτίες τους.
Όσοι όμως αποφεύγουν το κακό, θα μπουν σε κήπους που τους βρέχουν αστείρευτες πηγές
 
 
Και θα ακούσουν τη φωνή του Αλλάχ «Ελάτε με ειρήνη, εδώ είστε εξασφαλισμένοι από κάθε κίνδυνο.»
Θα αφαιρέσουμε από την καρδιά τους κάθε πόνο, θα είναι αδελφωμένοι και θα αναπαύονται σε ντιβάνια, κοιτώντας άφοβα ο ένας στα μάτια του άλλου.
Καθόλου δεν θα κοπιάσουν και δε θα χάσουν ποτέ πια τον παράδεισο. 15:43 – 48
 
 
Πες «Η αλήθεια πηγάζει μόνο από τον Κύριό σας, όποιος θέλει, ας πιστέψει, ειδάλλως ας μείνει για πάντα στην απιστία. Ετοιμάσαμε τη φωτιά για τους ασεβείς που θα τους περιβάλλει από παντού. Όταν θα παρακαλέσουν για βοήθεια, θα τους δώσουμε ζεστό νερό που θα κατακάψει το πρόσωπό τους όπως η φωτιά το λιωμένο μέταλλο. Τι φρικτό ποτό! Τι τρομερός θάνατος!»
 
 
Αυτοί που πιστεύουν και πράττουν το καλό θα ανταμειφθούν ανάλογα με τις πράξεις τους.
Γι’ αυτούς προορίζονται οι κήποι της Εδέμ και στα πόδια τους θα κυλούν γάργαρα ποτάμια. Στολισμένοι με χρυσά βραχιόλια, θα περβληθούν με ολομέταξους πράσινους μανδύες και θα αναπαύονται σε ντιβάνια. Τι εξαίσια ανταμοιβή! Τι ευάρεστη ανάπαυση! 18:28 – 30
 
 
Οι πιστοί και οι άπιστοι είναι αντίδικοι και φιλονικούν για τον Κύριό τους. Τα ενδύματα των άπιστων θα αρπάξουν φωτιά και νερό που κοχλάζει, θα πέσει στο κεφάλι τους.
Οι φλόγες θα κατασπαράζουν τα σπλάχνα και το δέρμα τους, ενώ σιδερένιοι ράβδοι θα σχίζουν τις πλάτες τους.
Όταν θέλει κάποιος να διαφύγει από την τιμωρία, ενώ θα στενάζει από την οδύνη, θα τον επαναφέρουμε λέγοντας «Υποστείτε τώρα το μαρτύριο της φωτιάς.»
 
 
Ο Αλλάχ θα φέρει τους πιστούς και όσους πράττουν αγαθοεργίες σε κήπους που θα περιβρέχονται από ποτάμια. Θα φορούν χρυσά και μαργαριταρένια βραχιόλια, ενώ η ενδυμασία τους θα είναι ολομέταξη. 22:20 – 23
 
 
Ας είναι ευλογημένος αυτός που μπορεί, αν επιθυμεί, να σου παραχωρήσει πολυτιμότερα αγαθά από τους κήπους που περιβρέχονται από γάργαρους ποταμούς και τα παλάτια.
Αλλά αυτοί διαψεύδουν τη μέρα της Κρίσεως. Γι’ αυτούς ετοιμάσαμε την πύρινη κόλαση.
 
 
Όταν θα την δουν από μακριά, θα ακούσουν το τρίξιμο των αλυσίδων και ουρλιαχτά.
Κι όταν θα πέσουν οι ίδιοι στο στενόχωρο και ζοφερό μέρος, τότε θα ικετεύουν να τους βρει ο θάνατος.
Μη ζητήστε ένα μόνο θάνατο, αλλά παρακαλέστε για πολλούς τρόπους θανάτου. 25:11 – 15
 
 
Αυτό είναι ένα σημάδι! Οι ενάρετοι θα έχουν αίσια και ευλογημένη επιστροφή,
Γι’ αυτούς οι πύλες των κήπων της Εδέμ θα είναι διάπλατα ανοιχτές.
Εκεί, ξαπλωμένοι στα ντιβάνια, θα τρώνε από τους άφθονους καρπούς και θα πίνουν από το ανεξάντλητο νέκταρ.
 
 
Μαζί τους θα κάθονται σύντροφοι σεμνές και χαμηλοβλεπούσες.
Αυτά σας έχουμε υποσχεθεί για εκείνη τη μέρα, τη μέρα του απολογισμού.
Αλλά αυτά ανήκουν στους ενάρετους, όσο για τους ασεβείς, αυτοί θα έχουν φρικτή κατάληξη.
 
 
Η δική τους κατάληξη θα είναι η κόλαση, το χειρότερο αναυπατήριο.
Εκεί θα δοκιμάσουν το καψάλισμα της φωτιάς και το ψύχος του πάγου. 38:49 – 57
 
 
Το δέντρο Ζακούμ
Θα είναι η τροφή των αμαρτωλών,
Θα κυλά στα σπλάχνα τους σαν λιωμένο μέταλλο
Και σαν νερό που βράζει.
«Πάρτε τους κακούς και ρίξτε τους στις φλόγες της κόλασης.
Ρίξτε τα κεφάλια τους στο νερό που κοχλάζει.»
 
 
Λέγοντας «Δοκιμάστε την τιμωρία που σας υποσχέθηκε ο Αλλάχ, εσείς δεν ήσασταν οι ισχυροί και οι δοξασμένοι της γης;
Να λοιπόν ποια είναι τα μαρτύρια, για τα οποία αμφιβάλλατε.»
 
 
Οι πιστοί θα βρίσκονται σε ασφαλές μέρος,
Σε κήπους και πηγές με γάργαρα νερά.
Θα είναι ντυμένοι με όμορφα ενδύματα, ενώ θα κάθονται σε αναπαυτικά ντιβάνια ο ένας απέναντι από τον άλλο,
Αυτή θα είναι η θέση τους. Θα τους δώσουμε επίσης αγνές γυναίκες με όμορφα μάτια.
Θα δοκιμάζουν όλους τους καρπούς και θα απολαμβάνουν την ευτυχία τους με ασφάλεια.
 
 
Δεν θα πεθάνουν ποτέ ξανά, αφού πέθαναν μια φορά. Ο Αλλάχ θα τους σώσει από κάθε θλίψη και στεναχώρια.
Αυτό θα είναι το δώρο του Αλλάχ σ’ αυτούς, η αιώνια ευτυχία θα είναι δική τους. 44:43 – 57
 
 
Να λοιπόν πως θα είναι ο παράδεισος που υποσχέθηκε ο Αλλάχ στους πιστούς˙ ατέλειωτοι ποταμοί με πεντακάθαρα νερά, ποτάμια από γάλα που δε θα αλλοιώνεται η γεύση τους, ποτάμια από κρασί που θα ευχαριστούν αυτούς που πίνουν.
 
 
Ποτάμια με καθαρό μέλι και κάθε είδους καρποί και ψωμί. Αλλά τίποτα από αυτά δε θα έχει ο καταδικασμένος, αφού θα μένει στη κόλαση και θα πίνει βραστό νερό που θα κατακαίει τα σπλάχνα του. 47:16 – 17
 
 
Εκείνη τη μέρα, αλίμονο σε αυτούς που διέψευσαν τους προφήτες!
Σε αυτούς που πίστεψαν στην φαυλότητα!
Εκείνη τη μέρα θα πέσουν στην φωτιά της κόλασης,
Ενώ θα τους πούμε «Να η πύρινη τιμωρία σας, αφού δεν πιστεύατε!
Αυτή είναι η τιμωρία. Ή μήπως δεν τη βλέπετε;
 
 
Έχετε ήδη ζεσταθεί από αυτή τη φωτιά. Αδιαφορούμε αν μπορείτε να την υπομείνετε. Θα ανταμειφθείτε ανάλογα με τις πράξεις σας.»
Όσοι φοβούνται τον Αλλάχ θα καταφθάσουν στους κήπους και θα απολαύσουν αγαθά,
Θα γευτούν τα δώρα του Αλλάχ που τους προστάτευσε από την πύρινη κόλαση.
Φάτε, πιείτε χαρείτε, ως ανταμοιβή για τις πράξεις σας.
 
 
Θα ξαπλώνετε σε ντιβάνια και θα έχετε συντροφιά άσπιλες παρθένες με όμορφα μάτια.
Αυτοί που πιστεύουν και όσων τα παιδιά ακολούθησαν την πίστη τους θα ενωθούν με τα παιδιά τους. Δεν θα ακυρώσουμε ούτε μία από τις πράξεις τους. Καθένας είναι υπόλογος των πράξεών του.
 
 
Θα προσφέρουμε σε αυτούς καρπούς και κρέας της αρεσκείας τους.
Θα τους προσφέρουμε το ποτό που δε φέρει αμαρτία.
Θα τους περιστοιχίζουν νεαροί υπηρέτες που θα έχουν απαράμιλλη ομορφιά, όπως τα μαργαριτάρια. 52:11 – 24
 
 
Θα μείνουν σε κήπους γεμάτους απολαύσεις
Μαζί με κάποιους από τους αρχαίους λαούς
Και λίγους από τους νεότερους.
Θα αναπαύονται σε ντιβάνια
Αντικριστά ο ένας από τον άλλο.
Ανάμεσά τους θα περιφέρονται αγέραστοι νέοι
 
 
Με κύπελλα και ποτήρια που θα γεμίζουν από την αγνή πηγή
Που όμως δεν θα προκαλούν ούτε πονοκέφαλο ή ζάλη.
Και θα τους προσφέρουν φρούτα της αρεσκείας τους
Και εκλεκτό κρέας.
 
 
Μαζί τους θα κάθονται αγνές παρθένες με όμορφα μάτια, όπως τα μαργαριτάρια στο κοχύλι τους.
Αυτή θα είναι η αμοιβή τους για τις πράξεις τους
Και δε θα ακούσουν ούτε φλυαρίες ούτε λόγια ασεβή
Παρά μόνο τη φράση «Ειρήνη σε σας».
Πόσο ευτυχισμένοι θα είναι όσοι κάθονται στα δεξιά!
 
 
Θα μένουν κάτω από το δέντρο του λωτού που δεν έχει αγκάθια
Κάτω από δέντρα γεμάτα καρπούς
Και κάτω από απέραντες σκιές.
Θα πίνουν από το νερό που τους σερβίρουν,
Και θα τρώνε άφθονους καρπούς
Που κανείς δε θα τους απαγορεύει να γευτούν.
 
 
Θα αναπαύονται σε ψηλά κρεβάτια.
Γι’ αυτούς πλάσαμε τα Ουρί του παραδείσου
Και τις διατηρήσαμε αγνές,
Αυτές θα είναι σύντροφοι και αγαπημένες
Για όσους κάθονται στα δεξιά του Αλλάχ.
Και εκεί θα είναι πολλοί από τους προγόνους.
Και πολλοί νεότεροι.
 
 
Όσοι όμως στέκουν στα αριστερά, αλίμονο σε αυτούς!
Μολυσμένος θα είναι ο αέρας που θα αναπνέουν και θα πνίγονται σε νερό που βράζει
Κάτω από τη σκιά μαύρου καπνού
Που ούτε είναι δροσερή ούτε ευχάριστη. 56:12 – 43

 

 

 

Είναι ο εφιάλτης του ISIS:Οι αμαζόνες του Κουρδιστάν

 

 

Είναι ο εφιάλτης του ISIS:Οι αμαζόνες του Κουρδιστάν..

Σκληρό προσωπείο, ανατριχιαστικές εκτελέσεις, ευθείες απειλές κατά πάντων. Το Ισλαμικό Κράτος έχει εισβάλει στην καθημερινότητα της Δύσης τόσο δυναμικά και άμεσα όπως κατάφερε να καταλάβει τα εδάφη του Ιράκ και της Συρίας.

 
Οι τζιχαντιστές πασχίζουν σε κάθε ευκαιρία να αποδείξουν ότι δεν τους τρομάζει τίποτα, ούτε οι αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές, ούτε ο γαλλικός στρατός.

 

ωστόσο, υπάρχει κάτι άλλο που αποτελεί τον υπ ' αριθμόν 1 μεγαλύτερο φόβο τους.


Αυτός είναι το να χάσουν τη ζωή τους από μια γυναίκα, κάτι που, με βάση τις δικές τους αντιλήψεις, θα τους στερήσει την είσοδο στον παράδεισο, με τις 72 παρθένες και το αμέτρητο πιλάφι, που ονειρεύονται.

 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph οι εξτρεμιστές γνωρίζουν πως η ανταμοιβή τους για την θυσία στον Αλλάχ είναι η μεταθανάτια ζωή ανάμεσα σε πανέμορφες παρθένες, ωστόσο, αν χάσουν τη ζωή τους από γυναίκα το όνειρο διαλύεται.

 

Νούμερο ένα κίνδυνος για τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είναι «αμαζόνες» των Κούρδων ανταρτών Peshmerga ο αριθμός των οποίων συνεχώς αυξάνεται, ενώ, οι ίδιες έχουν σκοτώσει αρκετούς τζιχαντιστές στην πορεία των συγκρούσεων.

 


 Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και στην New York Post ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Εντ Ρόις, υποστηροντας πως οι γυναίκες Πεσμεργκά είναι ικανοποιημένες που εξαιτίας του αγώνα της έχουν σκοτωθεί πολλοί εξτρεμιστές και άλλοι τόσοι έχουν υποχωρήσει.

 


 

Στο μεταξύ, ολοένα περισσότερες είναι οι γυναίκες που εντάσσονται στους κόλπους των πολιτοφυλάκων Πεσμεργκά, στο πλευρό του ιρακινού στρατού, όπου εκπαιδεύονται να χειρίζονται όπλα, κάνουν καθημερινή προπόνηση και παρακολουθούν ειδικά σεμινάρια πριν κατέβουν στη μάχη.



«Τώρα βρίσκομαι στο μέτωπο, αλλά είμαι παντρεμένη και έχω μία κόρη, την οποία άφησα στους γονείς μου για να πολεμήσω κατά των εξτρεμιστών. Είμαι χαρούμενη που κάνω το καθήκον μου ώστε να υπερασπιστώ το Κουρδιστάν», είχε δηλώσει μία από τις «αμαζόνες».

 


 

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις της στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων μία 27χρονη δήλωσε πως εκπαιδεύτηκε να κάνει χρήση Καλάσνικοφ για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των γυναικών της μειονότητας των Γιαζιντίτων στο βόρειο Ιράκ.

 

Μάλιστα, δήλωσε πως οι τζιχαντιστές φοβούνται τις γυναίκες περισσότερο από τους άνδρες στρατιώτες, καθώς «πιστεύουν ότι θα πάνε στην κόλαση αν πεθάνουν στα χέρια γυναικών».

 



 Ο στρατός γυναικών που πολεμάει την ISIS στη Συρία

Περίπου 7.000 εθελοντές στρατιώτες έχουν ενταχθεί στη Γυναικεία Μονάδα Προστασίας, ή YPJ, η οποία αναπτύχθηκε από το ευρύτερο κουρδικό κίνημα αντίστασης. 

 

Η ομάδα συνδέεται στενά με το PKK, μια οργάνωση που μάχεται για τα δικαιώματα των Κούρδων στη γειτονική Τουρκία, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Παράλληλα με τις κουρδικές δυνάμεις Peshmerga, η YPJ μάχεται εναντίον των ισλαμιστών μαχητών που έχουν καταλάβει μεγάλες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας και κήρυξαν το διασυνοριακό χαλιφάτο.

Το πρόγραμμα των νεαρών γυναικών του στρατού είναι απαιτητικό και απαιτεί πειθαρχία: Κοιμούνται μόλις 6 ώρες και ξυπνούν στις 4 το πρωί. Η ημέρα τους αποτελείται από ένα πλήρες πρόγραμμα ασκήσεων αλλά και μαθημάτων σε τάξη. Πριν την ένταξή τους στο YPJ, πολλά από τα κορίτσια αυτά δεν είχαν ποτέ συμμετάσχει σε σωματική δραστηριότητα ή σπορ.

Οι περισσότερες από είναι άγαμες και έχουν επιλέξει να αφοσιωθούν στον αγώνα, υιοθετώντας πρακτικές πειθαρχίας, κατάρτισης, λιτότητας, φιλανθρωπίας και το σημαντικότερο, "Havar", το σύνθημά τους, το οποίο σημαίνει «φιλία» στην κουρδική γλώσσα.


Οι ηλικίες τους κυμαίνονται από 18 μέχρι 24, αλλά υπάρχουν και κορίτσια 12 ετών που μαγειρεύουν, κάνουν δουλειές και βοηθούν τις μεγαλύτερες.

 

Images of paradise in Islam 

 


 

https://youtu.be/NhmHK2EminE 

 

 

 

 https://www.epixirimatias.gr

 http://antiairetikos.blogspot.com

https://www.newsbomb.gr 

https://www.lifo.gr 

https://hellasjournal.com 

https://www.voria.gr 

 

 

theologos vasiliadis

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δειτε πως οι τζιχαντιστες μεταμορφωνονται σε ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ και εισβαλουν στην ελλαδα

Δειτε πως οι τζιχαντιστες μεταμορφωνονται σε ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ και εισβαλουν στην ελλαδα   Τζιχαντιστές που έδιναν μάχες κατά της κυβέρνησης ...