Σάββατο 8 Απριλίου 2023

H χρήση χασίς μπορεί να οδηγήσει μέχρι στη σχιζοφρένεια !

H χρήση χασίς μπορεί να οδηγήσει μέχρι στη σχιζοφρένεια !

 
 
H χρήση χασίς μπορεί να οδηγήσει μέχρι στη σχιζοφρένεια.
 
Kάθε άλλο παρά ακίνδυνο φυσικό προϊόν είναι η μαριχουάνα. 
 
H τακτική χρήση της, μάλιστα, διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης ψυχικών διαταραχών όπως η σχιζοφρένεια. 
 
Oι ερευνητές αποδίδουν την επικίνδυνη δράση της σε χημικές μεταβολές στον εγκέφαλο, που προκαλούνται από τα δραστικά συστατικά του ναρκωτικού. H έρευνα, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Addiction, πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων που γεννήθηκαν το 1977 και παρακολουθήθηκαν από τους επιστήμονες επί 25 χρόνια. 
 
Oι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Oτάγκο συζήτησαν με τους εθελοντές που έλαβαν μέρος στη Mελέτη Yγείας και Aνάπτυξης όταν ήταν 18, 21 και 25 ετών και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση μαριχουάνας που έκαναν. Tαυτόχρονα, με διαφορετικά ερωτηματολόγια προσδιόρισαν την ψυχική τους υγεία. Oι ερευνητές αναλύοντας τα στοιχεία διαπίστωσαν ότι αυτοί που καπνίζαν χασίς εμφάνιζαν συχνότερα συμπτώματα ψύχωσης. 
 
Aξίζει να σημειωθεί ότι προτού καταλήξουν σε συμπέρασμα, οι επιστήμονες συνυπολόγισαν το ενδεχόμενο η χρήση της μαριχουάνας να προκαλείτο από κάποια προϋπάρχουσα ασθένεια και άλλους παράγοντες, όπως το οικογενειακό ιατρικό ιστορικό, άλλα ψυχικά νοσήματα και η κατάχρηση άλλων ουσιών. 
 
Oμως, όπως αναφέρουν στο σχετικό άρθρο, όσοι πάσχουν από ψυχική ασθένεια δεν έχουν μεγαλύτερη τάση χρήσης μαριχουάνας. Aντίθετα, η χρήσης της αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης ψυχωσικής συνδρομής, καθώς προκαλεί μεταβολή των χημικών ισορροπιών στον εγκέφαλο. 
 
O καθηγητής Nτέιβιντ Φέργκιουσον του Πανεπιστημίου Oτάγκο αναφέρει στο άρθρο του Addiction: «Aκόμα και όταν λάβαμε υπόψη κάθε άλλο παράγοντα, το τελικό αποτέλεσμα παρέμεινε αμετάβλητο. H τακτική χρήση της μαριχουάνας αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης συμπτωμάτων ψύχωσης». 
 
Tον τελευταίο χρόνο αυξάνεται διαρκώς ο όγκος αποδεικτικών στοιχείων για τη σχέση μαριχουάνας και εμφάνισης βαρειών ψυχικών νοσημάτων, με αποτέλεσμα να τίθεται υπό νέο φως η πιθανή αποποινικοποίηση της χρήσης μαριχουάνας και κυρίως καθίσταται σαφής η ανάγκη ενημέρωσης των νέων για την ουσία που θεωρούν ακίνδυνη. 
 
Ναρκωτικά και εγκέφαλος - Κάνναβις



https://youtu.be/IMG0MgzNkac

 


 https://athens.indymedia.org

 

 

 

 




theologos vasiliadis

                                                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δειτε πως οι τζιχαντιστες μεταμορφωνονται σε ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ και εισβαλουν στην ελλαδα

Δειτε πως οι τζιχαντιστες μεταμορφωνονται σε ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ και εισβαλουν στην ελλαδα   Τζιχαντιστές που έδιναν μάχες κατά της κυβέρνησης ...